Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sastanak u Berlinu

Vučić: Njemačka sada najvažnija i za Srbiju

Angela Merkel i Aleksandar Vučić u Berlinu
Foto: Reuters (Ilustracija)
11.06.2014.
u 20:00

Vučića su dočekala pitanja o slobodi medija u Srbiji jer su na policiju pozivani novinari koji su na Fejsu kritizirali njegovu stranku

        “Njemačka je najveća i najvažnija zemlja i za nas i u cijelom EU”, nije štedio hvale srbijanski premijer Aleksandar Vučić za svog posjeta Berlinu, gdje je dobio pohvale od njemačke kancelarke Angele Merkel, u prvom redu zbog napretka u odnosima s Kosovom.

Ali Vučića su dočekala i neugodna pitanja novinara o slobodi medija u Srbiji jer je nedavno hakiran sajt Peščanik koji je objavio priču o falsificiranom doktoratu jednog Vučićeva ministra, a novinare koji su na Facebooku kritizirali Vučićev SNS policija je privodila i ispitivala!

– Bilo je na tom polju nekih problema, vlada je otvorena za primjedbe, ali neki su prigovori koji se čuju ovih dana netočni – rekao je Vučić dodajući kako je njegova želja “jamčiti punu i apsolutnu slobodu medija”.

U srbijanskim medijima komentira se da će Srbija dobiti pomoć Njemačke na svom putu u eurointegracije, ali ne kao Hrvatska koju su, ističe nekadašnji veleposlanik u Berlinu Ivo Visković za Blic, podržavali političari i poznate osobe iz Bavarske. Vučić je odgovarao i na pitanja o plinovodu Južni tok, čija je gradnja zaustavljena u Bugarskoj zbog pritiska Europske komisije.

– Budućnost projekta Južni tok ne ovisi o Srbiji, već o dogovoru Rusije i Europske unije. Tek ćemo vidjeti je li to realan projekt ili ne. Gazprom je većinski vlasnik NIS-a koji vodi projekt u Srbiji pa je Srbija u specifičnoj poziciji. Mi ćemo nastojati zaštititi srpske interese, ali ne možete preskakati zemlje da biste došli do Srbije – rekao je Vučić. Njemačka kancelarka naglasak stavlja na reforme u Srbiji, koje su uvjet za dolazak njemačkih investitora.

– Pojačan angažman njemačkog gospodarstva ovisi o tome koliko je transparentno i dobro zakonodavstvo – rekla je Merkel, a Vučić je istaknuo kako su borba protiv korupcije i transparentnost zakonodavstva glavne stvari u sklopu planiranih reformi njegove vlade.  

>>  Južni tok 'puknuo' u Bugarskoj, Vučić: Za nas sve ide po planu

Komentara 13

TO
tokimalko
21:01 11.06.2014.

e pa sada su se Nijemci odrekli kaubojski filmova, i prihvatili su i cirilicu, doduse samo u stranim putovnicama

DI
dokazano.istinito
20:59 11.06.2014.

srbija polako shvaca, da nisu svi u okruzenju kao oni, te da oruzjem i balvanima nece dalje, ali jos nusu priznali da su srbi bili ti koji su pocinili genocid i silovanja,proterivanja, te da su srbi palili paljbu i naa ktatolicke i na muslimanske kuce (bozje) i ljudske

JO
jokitoki
21:07 11.06.2014.

daj sto das, ne bira srbin tko je tko, ako to donosi neki profit,ali cud ne menjaju ,no ! nijemci znaju da ovi podsvjesno misle da mogu da izglade krno svoje, ono je i previse cupavo i ocepurano, da bi mogla do kine,ili sibira, a ni sibir ne moze dovde

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije