Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 62
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRBIJANSKI PREDSJEDNIK

Vučić: Nećemo slaviti tragediju srpskog naroda. Pomirenje - da, ali poniženje - ne

Beograd: Aleksandar Vučić komentirao odlazak Srba na proslavu Oluje
M. M./ATAImages/PIXSELL
04.08.2020.
u 21:36

On je naglasi kako "Srbija više nikad neće biti tako slaba" da bi se mnogi u regiji tome mogli radovati i time biti zadovoljni.

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić poručio je u utorak, na središnjoj državnoj komemoraciji Srbima stradalima u akciji "Oluja", kako je njegova zemlja za pomirenje ali da neće trpiti poniženje.

"Nećemo slaviti tragediju srpskog naroda, ubijanje srpskih civila, ubijanje srpske djece, ne pristajemo na poniženje. Pomirenje - da, ali poniženje - ne", rekao je Vučić na mostu u Sremskoj Rači, gdje je simbolično priređen program u znak sjećanja na stradale u "Oluji" prvih dana kolovoza 1995.

"Nemojte nas tjerati da slavimo zajedno s vama ubijanje Srba, govoreći nam kako su ovo veliki koraci naprijed. Slavite vi što god hoćete, radujte se, a mi ćemo tugovati za našim Krajišnicima, Dalmatincima, Kordunašima, Banijcima...za svima onima koje ste s radošću protjerali s njihovih stoljetnih ognjišta", rekao je Vučić.

On je naglasi kako "Srbija više nikad neće biti tako slaba" da bi se mnogi u regiji tome mogli radovati i time biti zadovoljni.

Komemoraciji na mostu u Sremskoj Rači prisustvuje državni Vrh Srbije, patrijarh SPC-a Irinej, predstavnici Republike Srpske i Srba iz Hrvatske.

Ključne riječi

Komentara 59

DR
drenova22
23:06 04.08.2020.

Za svakog pripadnika normalnog naroda je poniženje bez razloga vojno napasti svoga susjeda, pljačkati njegovu imovinu (naftu, šume , tvornička postrojenja, pljačkati kuće, ...), ubijati njegove civile, žene, djecu i starce (8500 osoba), silovati njegove žene, ubijate ranjenike i bolesnike i zatrpati ih u masovne grobnice, rušiti njegove crkve, uništavati njegove bolnice, groblja, škole,...i to sve zbog sulude svetosavske velikosrpske mitomanske ideologije otimanja tuđeg ozemlja i s tog ozemlja lividiranje drugih ljudi osim onih srpske nacionalnosti, i na kraju držati ovakve besramne i lažljive govore! I takvioma treba oprostiti (što? što nas nisu do zadnjega pobili?)

FU
furest
21:47 04.08.2020.

I to govori Vucic koji je pretio u Glini zajedno sa Seseljem hrvatima , niti rijeci o odgovornosti za zlocine i huskanje na rat

MA
marsovac
21:57 04.08.2020.

i propao san,.. srbija od vencije pa do soluna,.......sada se place i lizu rane,.....ali nema veze, sad ce oni,.. uz gusle jos jednu veli ku,...pobedu,........i svetlo lice nebeskoga naroda,...........slaviti. Kakav vodja takav narod,..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije