Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Andrej Plenković

'Vučić neće ukrasti show na inauguraciji, bit će tretiran kao jedan od gostiju'

Andrej Plenković
Foto: Goran Ferbezar/PIXSELL
13.02.2015.
u 09:45

Plenković je komentirao jučerašnji sporazum iz Minska za koji kaže da je znak nade za mir

Zastupnik u Europskom parlamentu Andrej Plenković na televiziji N1 komentirao jučerašnji sporazum iz Minska, ali i vlastita očekivanja od inauguracije predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović ove nedjelje. 

– Sporazum u Minsku znak je nade za mir, s obzirom na preveliki broj žrtava. Rusija je u posljednje vrijeme izabrala biti rival EU, a ne strateški partner, i to je trenutno najveći problem – istaknuo je Plenković te se osvrnuo na odlazak hrvatskih vojnika na ratište u Ukrajinu. – RH nema veze sa slanjem i odlaskom dobrovoljaca u Ukrajinu – rekao je Plenković. 

Komentirao je i izjavu savjetnika ministra ruskog veleposlanstva Dmitrija Zikova koji je jučer  izjavio kako SAD u Hrvatskoj vrši pritisak i kako su utjecali na određene poteze koji su se dogodili u Ini.

– Hrvatska kao članica EU mora u gospodarskom smislu imati korektni izlaz na druga tržišta. Zato i u HGK imamo gospodarsko vijeće za odnose s Rusijom – rekao je Plenković.

Plenković je izrekao što misli o komentarima na razinu dolaska diplomata na inauguraciju za koje se čuje da je razočaravajuća, Plenković je rekao: – Hrvatska je država koja je prešla tranziciju. Mi smo zemlja u kojoj stalno dolazi do smjene vlasti. Ključne zemlje šalju svoje predstavnike. Obama ima summit 18. veljače i veliki dio dužnosnika je angažiran tu i zato dolazi ministrica gospodarstva.

– Mislim da je dobar broj predsjednika koji dolaze na inauguraciju, tako je bilo i na prijašnjima. Ono što je ključno je čuti poruke nove predsjednice – dodao je Plenković naglasivši kako ne misli da će dolazak predsjednika Vlade Srbije Aleksandra Vučića zasjeniti inauguraciju.

– Ne može se ukrasti show predsjednici države koja je ostvarila veliku promjenu. Vučić je jedan od gostiju i tako će biti tretiran. Dobro je da imamo odnos s regijom, a i dobro je da naši dužnosnici ostvare kontakt s njime, pogotovo zbog Zakona o univerzalnoj jurisdikciji kojim se krši suverenitet dviju članica EU, Hrvatske i Slovenije – istaknuo je Plenković.

>> Plenković: Sud je potvrdio da je Oluja bila oslobodilačka akcija

Komentara 53

KR
krass
18:57 13.02.2015.

Kaoliko se da primetiti,od vase maste pogubiste ovce.Kao prvo ne dolazo nepozvan,drugo;da ne dodje opet ne valja i kao trce odakle vam to da se vama Vucic slihta.Pa nece Srbija sutra u EU pa da zavisi od vas,realno gledano necece ni u narednih 5 do 10 godina a politike se menjaju a i zna se ko odlucuje u EU... Bundes Republik Deutschland :))

DU
Deleted user
10:49 13.02.2015.

Dakle,u nedjelju se Barbi penje u sedlo a Joso nek gura dalje pjehe. Ziher navečer i neki protokolarni tulum starkelja koji će raja morati platiti. Glavni sponsor Muppet showa,naravno osječka Saponia sa svojom pastom Kalodont,jer kad Barbi razvali zdravi Gorsko-Kotarski osmjeh od uha do uha onda I stomatologi padaju u delirij.Koliko kužim,doplaziće druga liga I podsavez svjetske političke elite I superstar sa istoka. Ljepotan dolazi sa punim koferom ruž šminke za usne…hehe. Nego,pitam se ja,može li njeno toplo kreveljenje zagrijati I branitelje u Savskoj,I one jadne penziće u Rijeki koji plaćaju toplani po 1000 kuna mjesečno da zagriju garsonjeru od 30 m2? Ma,panem et circenses,to,to,daj raji to da bude happy!

Avatar Marko232
Marko232
09:57 13.02.2015.

Glavni događaj inuaguracije je Region. Čestitam desnici i želim puno uspjeha. KGK je očito okrenuta zapadu ali joj baš i ne ide naj bolje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije