Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OTVORENI ZA SURADNJU

Vučić kaže da Srbija i Hrvatska moraju imati "znatno bolje odnose"

08.01.2020.
u 18:07

"Suradnja je ključna riječ, a hoćemo li uspjeti...", rekao je Vučić, uz ocjenu da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod "šakom jada", te da je unatoč tome, čestitao Milanoviću pobjedu u utrci za predsjednika

Srbija je otvorena za suradnju s Hrvatskom i pozdravit će svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj, poručio je u srijedu, 8. siječnja srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić, ocijenivši da dvije zemlje moraju imati "znatno bolje odnose".

Vučić je, u izjavi za TV Pink poslije svečanog puštanja u rad plinovoda Turski tok u Istanbulu, na pitanje što očekuje u budućim odnosima Beograda i Zagreba, naglasio kako će Srbija "s oduševljenjem" pozdraviti svako poboljšanje odnosa prema Srbima u Hrvatskoj i "svaki kilometar asfalta, novi dalekovod i rasvjetni stup koje Hrvatska izgradi u srpskim sredinama".

Istaknuvši kako je Srbija vrlo otvorena za suradnju, Vučić je naveo da je s Hrvatskom "suradnja neophodna ako obje zemlje žele opstati na ovim prostorima" i zaustaviti odlaske brojnih građana u inozemstvo.

On je ocijenio da su odlasci građana Hrvatske "proporcionalno veći".

"Suradnja je ključna riječ, a hoćemo li uspjeti...", rekao je Vučić, uz ocjenu da je malo koji svjetski državnik nazvao Srbiju i srpski narod "šakom jada", te da je unatoč tome, čestitao Milanoviću pobjedu u utrci za predsjednika.

"Želim vjerovati da je to rečeno u nekom trenutku u kojem...ne znam što se dogodilo. U svakom slučaju, morat ćemo imati znatno bolje odnose s Hrvatskom i Hrvatima", naglasio je Vučić.

Komentara 7

KU
kukie
08:25 09.01.2020.

saka jada ,posve sigurno

FU
furest
21:21 08.01.2020.

a malo koji drzavnik je sudjelovao u okupaciji jedne drzave da bi dozivio da ga predsjednica te iste drzave doceka sa cvijecem

Avatar Croatino
Croatino
08:44 09.01.2020.

Milanovic je rekao da su srbi saka jada jer misle da su gospodari na balkanu. Vucic je na okupiranom hrvatskom teritoriju 1995 u Glini rekao da srbi ustanu i sruse hrvatsku ustasku vlast i ratuju protiv RH, da ce se boriti za veliku Srbiju ukljucijuci SAO Krajinu iz koje je potjerano 400.000 hrvata. Neznam sad koja je izjava agresivnija.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije