Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PITALI GA PO ČEMU JE RH NAPREDNIJA

Vučić iznenadio odgovorom: Hrvatska je ekonomski 200 godina ispred nas

Beograd: Vučić predložio Brnabić za mandatarku, a zbog krize otkazao paradu ponosa
Foto: Amir Hamzagic/ATAImages/PIXSELL
1/3
27.08.2022.
u 18:56

Kako je kazao, Srbija je udvostručila svoj BDP, dok je hrvatski BDP niti 50 posto viši nego što je bio u proteklom razdoblju

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić danas je u Beogradu održao press konferenciju na kojoj se dotaknuo brojnih tema. 

Između ostalog predložio je aktualnu premijerku Anu Brnabić za mandatarku za sastav nove Vlade Srbije, a najavio je i otkazivanje parade ponosa u Beogradu najavljenu za rujan iz financijskih razloga, prenosi Tanjug.rs

U jednom trenutku konferencije javila se i novinarka televizije Pink koja je citirala hrvatskog eurozastupnika Freda Matića o tome kako je ''Hrvatska 50 godina ispred Srbije''. Vučića je pitala po čemu je Hrvatska ispred njihove zemlje, na što je Vučić iznenadio svojim odgovorom: 

"Hrvatska je, što se tiče ekonomskog razvoja, uvijek bila ispred nas. Uvijek su u tom dijelu, što bivše Jugoslavije, nekada Austro-Ugarske dok smo mi bili pod Turcima, bili razvijeniji. To je što se tiče ekonomskog razvoja, ne bih o nekim drugim stvarima. Ne mogu nadoknaditi 200 godina našeg zaostatka, niti to može bilo tko od vas, to nije realno ni za sedam ili 10 godina - komentirao je Vučić.

Ipak, obećao je kako će Srbija rasti brže, što se vidi i na rastu BDP-a. Kako je kazao, Srbija je udvostručila svoj BDP, dok je hrvatski BDP niti 50 posto viši nego što je bio u proteklom razdoblju. 

- Razlika u plaćama se smanjuje. Danas oni imaju 1.100 eura prosječnu plaću, a mi imamo 635. To više nije tri prema jedan. Polako se približavamo. Hrvatska je uspješna zemlja i nema tu neke filozofije, rekao je srpski predsjednik. 

- Hoće li Srbija uspješno rasti? Hoće. Hoće li netko zaustaviti Srbiju? Neće. Na žalost mi nemamo turizam da zarađujemo milijarde. Ali imamo tvornice i investicije. Želim im uspjeh, zaključio je Vučić.

>> VIDEO Uhićen Inin direktor te šef HOK-a koji se sumnjiče da su Inu oštetili za 100 milijuna kuna

Komentara 30

Avatar razbojnik404
razbojnik404
19:05 27.08.2022.

Hahaha - sto god rekao - u Jasenovac nece!

MR
mrvoje17
20:18 27.08.2022.

Zamisli ti gdje bi smo bili da nam niste uništili 4 turističke sezone direktno i više indirektno, da smo se morali zaduživati za oružje, za izgradnju porušene hrvatske, za razminiravanje itd. Brat bratu sjebali ste nam barem 100 milijardi dolara ako ne i duplo

XA
xaron
20:30 27.08.2022.

Ovo samo pokazuje koliko je bila dobra odluka da se odvojimo od njih, po ma koju cijenu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije