Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 79
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NA DVIJE STOLICE

Vučić igra i za EU i za zaštitu Srba, svih i svuda

04.09.2016.
u 21:15

Zašto je Beograd odbio Dodika?

Kako se izvući iz priče o referendumu u Republici Srpskoj, a da ostane i vuk u Bruxellesu sit i koza nacionalističke podrške cijela? Pitanje je to na koje je srbijanski premijer Aleksandar Vučić našao odgovor u svom stilu igranja za dvije momčadi.

Pa, eto, kaže, ne podržava održavanje referenduma, ali nije ni nagovarao Milorada Dodika da od njega odustane. “Srbija će, bez obzira na razlike u viđenjima situacije u regiji, uvijek podržati srpski narod, građane RS i njene institucije.”, priopćili su Vučić i srbijanski predsjednik Tomislav Nikolić. Vučić tako, čini se, kani i dalje igrati ulogu zaštitnika Srba svih i svuda, ali i održati ugled kooperativnog lidera na Balkanu, kako ga vide u Berlinu.

Pa mu dopuštaju da uhićuje hrvatske veterane, što je prilično perverzan razvoj događaja da netko tko je bio radikal u ratu, sad, dva desetljeća nakon rata, u zatvor trpa ljude koji su branili zemlju od njegovih dobrovoljaca, po ocjeni beogradskih tužitelja, pa i vojnih tužitelja JNA. Ovih dana se tako u Beogradu komentira i da nije jasno u čemu je problem u proslavi Dana Republike Srpske, kad je toga dana ona zaista nastala. 

Prave se da nisu čuli da je tu odluku donio niz ljudi osuđenih za zločine protiv čovječnosti, među njima i potpisnik deklaracije Momčilo Krajišnik i da je označila početak strašne oluje masovnih ubojstava i progona Bošnjaka i Hrvata.

No, možda je u pravu Dejan Jović kad kaže da bi trebalo održati referendum u cijeloj BiH i pitati ljude žele li uopće cjelovitu BiH. Tu je rezultat jako neizvjestan, za razliku od onoga u RS-u, gdje nema nijedne političke snage koja je protiv Dana RS 9. siječnja.

>> Vučić: Boli me što sam kao premijer morao prešutjeti najteže uvrede na račun Srbije

Komentara 36

MA
mark2
22:27 04.09.2016.

Pokuša li se genocidna tvorevina tkzv. r.srpska odcjepiti od BiH jasno je da će Daytonski mirovni sporazum biti mrtav a to znači i gašenje te umjetne fašistoidne tvorevine uz vjerojatnu intervenciju R.Hrvatske i NATOa.

Avatar annex
annex
07:28 05.09.2016.

Srbija i Srbi nikada, nikada, ni tada, neće odustati od ideje Velike Srbije. Dan danas imaju sintagmu "Sve srpske zemlje", duboko su povezani sa religijom, po mentalitetu i svojem porodičnom stablu su agresivan narod, prilično neobrazovan i sklon neargumentiranim i jednostranim zaključcima (turska vlast sa običajem mješanja 500 godina učinila je svoje), sve svoje poraze umislili su kao svoje pobjede i duboko vjeruju u to. Mijenjaju se vlasti tamo, ali ideja ostaje ista. I zato Hrvatska treba se unutar sebe razvijati kao moderna, ne šovinistička, ne isključiva država, sa jakom ekonomijom i mirotvorstvom, ali prema Srbiji i zbog nje treba ubesti obavezan vojni rok po uzoru na Izrael za žene i muškarce, dovoljno izdvajati za oružane snage, obavještajnu zajednicu i sigurnosne službe, odmah nabaviti barem jednu eskadrilu modernih zrakoplova, nabavljati rakete zemlja-zemlja srednjeg dometa, kao i proturaketni štit i što je najvažnije pokazati jedinstvo, hrabrost i nepopuštanje prema politici srpske vlasti i na svaki njihov verbalni napad izvršiti verbalni tsuanmi uz jaku diplomatksu aktivnost. Ne mislim na rat, ali srpsku ideju o Velikoj Srbiji ne možeš riječima potuči, ali je možeš dugoročno neutralizirati. Također treba pokrenuti podršku Vojvođanskim procesima samostalnosti. Sve to treba biti suptilno, onako kako sada radi Vučić, ali još puno mudrije. Šutit i raditi po svome.

DK
dark.karaz
10:31 05.09.2016.

Na cemu mi je iskreno veoma drago da se ne mogu da igraju vise nekih tu kvazi voda na podrucju bivse Juge

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije