Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hoće li je pojesti?

Vučić Plenkoviću dao srpsku čokoladu. Evo kako je reagirao premijer

Plenković čokolada
Foto: Vlada Republike Srbije
1/8
04.04.2017.
u 21:09

Hrvatska je lani uložila milijardu eura u BiH, što je dovoljan signal koliko nam je BiH važna, poručio je predsjednik hrvatske Vlade

Pozitivne poruke su čelnici zemalja regije upućivali protekla dva dana u Mostaru, gdje su se okupili u povodu 20. Sajma gospodarstva. U tom kontekstu protekao je i jučerašnji dan na sajmu, gdje je aktualni srpski premijer i novoizabrani predsjednik Aleksandar Vučić hrvatskom premijeru Andreju Plenkoviću poklonio paket proizvoda tvrtke Pionir iz Subotice. Plenković je zahvalio na poklonu, naglasivši da će “bez problema” probati Pionirove čokoladice. Ova gesta sigurno bi prošla neprimjetno da samo nekoliko mjeseci prije u Hrvatskoj nije otvorena polemika o srpskim čokoladama koje su bile u darovima koje je hrvatska predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović podijelila djeci u Dubrovniku.

Ključan europski put

Otvarajući sajam na kojem je Hrvatska ove godine zemlja partner, premijer Plenković poručio je da su Hrvatska i BiH važni trgovinski partneri.

– Hrvatska je u protekloj godini uložila milijardu eura u BiH, što je dovoljan signal koliko nam je BiH važna – poručio je predsjednik hrvatske Vlade. Tijekom zajedničke večere u ponedjeljak, ali i bilateralnih susreta premijera Plenkovića s Vučićem i najvišim dužnosnicima BiH dominirale su neke druge teme, poput slučaja Agrokor, ali i politička situacija u regiji, posebno u BiH. U razgovorima s članovima Predsjedništva BiH, ali i predstavnicima Hrvatskog narodnog sabora BiH, koji okuplja najveći broj hrvatskih političkih predstavnika u toj zemlji, premijer Plenković jasno je kazao da je Hrvatska zainteresirana da se nađe odgovarajuće rješenje o promjenama izbornog zakona BiH koje bi osiguralo da ne dolazi do situacije u kojoj jedan narod drugom bira člana Predsjedništva BiH. Upravo je to ono čega se najviše pribojavaju Hrvati pred opće izbore iduće godine.

– Krizu koju danas imamo neki podcjenjuju, ali moramo znati da je ključno pitanje naš europski put. Još uvijek netko vjeruje da može birati uime drugih, a ja vas uvjeravam da ne može. Moramo razumjeti da BiH neće preživjeti kao normalna europska država bez Hrvata – izjavio je hrvatski član Predsjedništva BiH Dragan Čović.

Bez priče o podjelama

Spremnost da se “iziđe u susret hrvatskim zahtjevima” iskazao je i bošnjački član Predsjedništva BiH Bakir Izetbegović, ali uz napomenu da je uvjet za to da ne postoji nikakva priča o novim podjelama, uključujući treći entitet. 

>>Otkrivamo devet uvjeta dobavljača za potpisivanje standstill aranžmana

>>Dramatičan apel Poljoprivredne komore: Ako vam je stalo do naše domovine i zaustavljanja odlaska ljudi sa sela ovo morate učiniti

Komentara 97

SO
Somelier
13:55 04.04.2017.

Igrice sa čokoladom su dokaz da su to sve samo obični klošari. Što Vučić nije donio barem stotinjak umjetnina ukradenih u Hrvatskoj pa da tako zezne i iznenadi Plenkovića a ne igricama iz dječjega vrtića.

BE
bednjanski
13:43 04.04.2017.

Andrej, ne jedi ovu čokoladu,istekao je rok trajanja. Datum proizvodnje:30.05.1990.

Avatar Matija22
Matija22
13:41 04.04.2017.

došao srbin provocirat trebao ga je pitat za onaj govor u Glini 1995 da zašuti

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije