Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SRPSKI PREDSJEDNIK

Vučić: Čekat ćemo 24 sata na reakciju NATO-a. Nakon toga ćemo reagirati ako se nastavi progon

Predsjednik Vučić susreo se s veleposlanikom Ujedinjenih Arapskih Emirata u Srbiji al-Dhaherijem
B.P./ATAImages/PIXSELL
27.09.2021.
u 16:44

Najavio je i to će jedinice srpske vojske posjetiti i vojni izaslanici SAD-a, Italije, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske.

Srpski predsjednik Aleksandar Vučić kazao je da Srbija neće ugroziti svoje vojnike ni na koji način i da će u slučaju da dođe do početka sukoba na Kosovu čekati 24 sata na reakciju NATO-a i tek će nakon toga reagirati ako se  "nastavi progon i spriječiti ono što se događalo '90-ih ili 2004.godine". 

Vučić tvrdi kako je rekao generalnom tajniku NATO-a Jensu Stoltenbergu da je srpska vojska podignula spremnost, ali i to da "nisu ušli na teritorij Kosova i Metohije jer nemaju pravo to učiniti". 

- Siguran sam da su me ljudi u NATO-u dobro razumjeli i da će poduzeti sve da sačuvaju srpsko stanovništvo. Mi smo mali narod i nemamo toliko ognjišta da ih rasipamo ili rasturamo - ustvrdio je Vučić, prenosi Nova.rs. 

Najavio je i to će jedinice srpske vojske posjetiti i vojni izaslanici SAD-a, Italije, Njemačke, Ujedinjenog Kraljevstva i Francuske.

Podsjećamo, kriza na sjeveru Kosova se nastavlja već drugi tjedan za redom.  Zbog odluke kosovske vlade o uvođenju probnih tablica s oznakom RKS za vozila sa srpskim registarskim oznakama došlo je do  blokada cesta kod prijelaza Jarinje i Brnjak. Beograd se toj uredbi oštro protivi, dok su kosovski Srbi na sjeveru na graničnom prijelazu blokirali promet.

Svoje ophodnje pojačale su i međunarodne snage.  

VIDEO: Mama medvjedica i četiri medvjedića igrali se uz cestu kod Otočca: "U zadnji čas ih vidjeli krajičkom oka iz auta, pa u rikverc!"

 


 

Ključne riječi

Komentara 127

MI
Mislav28
16:55 27.09.2021.

Negdje NATO krepava od smijeha kad je čuo za ultimatum.

Avatar Asterix
Asterix
17:15 27.09.2021.

I šta će nakon 24 sata... paliti trakorće.

GE
genadij
17:06 27.09.2021.

Najlakše se održati na vlasti ako isceniraš krizu, izmisliš neprijatelja ili epidemiju i onda se nametneš kako spasioc i branitelj domovine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije