Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
zadar

Vrućina uzima danak: Troje umrlo od zatajenja srca, ima i utopljenika

leš, arhiva (1)
Pixsell
08.07.2011.
u 14:21

Broj intervencija zadarske hitne pomoći povećao za sto posto u odnosu na dane prije nesnosnih vrućina

Pet osoba preminulo je u četvrtak i petak do podneva na zadarskom području. Uza zatajenje srca, kojemu je najvjerojatnije kumovala vrućina, bilo je i utopljenika.

U četvrtak ujutro na turističkom brodu uoči polaska na izlet preminuo je 62-godišnji nizozemski državljanin. U moru u uvali Vodice na otoku Pagu u četvrtak nešto prije 15 sati državljaninu Slovenije zatajilo je srce dok je bio u moru. 

Nekoliko sati kasnije na plaži Sabunike utopio se 55-godišnji Mađar.

U petak oko 12 sati preminule su još dvije osobe. U moru u Zadru preminuo je 46-godišnji državljanin BiH koji je s društvom prije toga ronio s maskom ispred plaže u Diklu.

U Starigradu je preminuo 75-godišnji hrvatski državljanin nakon što je izašao iz mora.

U zadarskoj hitnoj pomoći dr. Vlatko Grković potvrdio da je u nešto više od 24 sata na plažama preminulo pet ljudi. Rekao nam je da se broj intervencija zadarske hitne pomoći povećao za sto posto u odnosu na dane prije nesnosnih vrućina i da je riječ najčešće o starijim ljudima, koji se, unatoč upozorenjima, izlažu suncu i ne piju dovoljno tekućine.

 

Komentara 16

PR
Presto
19:52 26.07.2014.

Sućut obiteljima. Svaka smrt je strašna po sebi(nema dve iste smrti, svaka je smrt nestanak svjesti pa samim tim i života - tragedija nestanka neponovljive individue) . Međutim, ljudi preko 45 pa čak i preko 40 ponašajte se u skladudu s vašim godinama/mogućnostima - pogotovo muška populacija. Nismo, ponavljam, nismo više mladi, lagani ulazak u more u pogodne sate, bez stida od starosti, slabije pokretljivosti i starog tijela. Čovjek mora biti svjestan što kada može i smije. Na žalost, danas je nametnuta propaganda kako svi moraju biti super sretni, hedonisti, sa smješkom i bijelim implantatima pa su puni mediji starčića sa mladim curama, kako gimnasticiraju, trče po livadi, piju lijekove za prostatu i grle mladog komada i sl.

BE
belizar
14:53 08.07.2011.

počelo je...

1J
1japan
01:29 09.07.2011.

bilo bi im pametnije da su vreče cementa nosili na peti kat barem bi nešto korisno ostavili

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije