Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 34
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
sezonski radovi

Čišćenje apartmana i vrtlarske usluge dosežu vrtoglave cijene!

čistačica
Foto: Getty Images
11.06.2019.
u 15:56

Plaće čištačica prošle godine vrtjele su se čak oko 10.000 kuna, a ove godine poslodavci nude tek 5.500 kuna. Satnica za čišćenje apartmana na Opatijskoj rivijeri iznosi od  65 do 75 kuna, a prema pisanju Novog lista, ona se u Dubrovniku popela na 100 kuna po satu.

Sezonski radovi su počeli, a radnika kronično nedostaje. U ugostiteljstvu traži se svako zanimanje, a najviše nedostaje konobara, spremačica i vrtlara.

Kako piše Novi list, broj privatnih iznajmljivača na području Opatijske rivijere raste. Zato je porasla i potražnja za čistačicama, kao i cijena njihove usluge.

Plaće čištačica prošle godine vrtjele su se čak oko 10.000 kuna, a ove godine poslodavci nude tek 5.500 kuna. Satnica za čišćenje apartmana na Opatijskoj rivijeri iznosi od  65 do 75 kuna, a prema pisanju Novog lista, ona se u Dubrovniku popela na 100 kuna po satu.

- Plaćamo 70 kuna po satu za čišćenje kuće za odmor i u ovom smo trenutku sretni jer je sada postalo nemoguće naći ikoga za pomoć pa čak i da se ponudi veći iznos – govori privatna iznajmljivačica iz Mošćeničke Drage za NL. To je potvrdila i privatna iznajmljivačica iz Opatije, rekavši da ona vrtlara za održavanje okućnice još nije uspjela naći. Njihove cijene isto premašuju dosadašnje očekivane iznose.

Ključne riječi

Komentara 29

CR
CroAx
17:58 11.06.2019.

Prošlo je ono vrijeme: Ako nećeš ti, ima tko hoće. Platite gospodo, pa izigravajte gazde.

Avatar Asterix
Asterix
18:10 11.06.2019.

Apartmani niču kao gljive poslije kiše. Posljedično ću cijene najma padati a usluge održavanja rasti. Za koju godinu ponovo će biti dovoljno stanova za iznajmljivanje podstanarima po nižim cijenama nego sada.

TH
than
17:53 11.06.2019.

Uvijek mogu zasukati rukave i sami čistiti. Na kraju krajeva i ta čistačica treba imati normalan život i trebala bi moći zaraditi da i sama ode na odmor sa svojom obitelji. Previše se to kod nas otelo kontroli, to gledanje na fizičke poslove kao poslove za kikiriki za robovsku radnu snagu. Gotovo je s onime, ako nećeš ima tko hoće.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije