Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 181
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Istarski narkoboss

Vrtni patuljak po drogu slao majku i očuha, a sin ju je nosio do kupaca

patuljak
Foto: Saša Miljević/Pixsell
05.03.2015.
u 23:00

S poslovima su nastavljali i kada bi sami pali ili bi im bili uhićeni dileri

Dvije narkoskupine sa 23 člana, ustrojene kao dva zločinačka udruženja koja su međusobno bila povezana u unosnom poslu s drogom od kojega su u manje od godinu dana zaradili i podijelili 4,7 milijuna kuna, razbijene su jednim udarcem.

Najbolji izvor za drogu

U koordiniranoj akciji PNUSKOK-a i policije u Rijeci, Kastvu, Istri i Zagrebu u utorak su uhićeni i šefovi dviju kriminalnih organizacija i njihovi dileri. Za 17 ih je zatražen istražni zatvor, jedan je u Nizozemskoj, a jedan otprije u zatvoru.

Dvije grupe djelovale su na području Istre, Primorja i Zagreba.

Ustrojene kao zločinačka udruženja, međusobno su bile povezane i surađivale u nabavi, proizvodnji i prodaji kokaina, heroina i amfetamina, praktički na istim narkotržištima sa svojim preprodavačima i konzumentima. Prva je skupina, kojoj je šef bio Tomislav Jurčić iz Kastva, počela s poslom u svibnju lani, a potom se, sumnjaju istražitelji, na jesen povezala s drugom grupom predvođenom u narkomiljeu poznatim Istraninom Daliborom Marovićem zvanim “Vrtni patuljak”. Upravo je od Marovića Jurčić nabavljao najveće količine droge preuzimajući je preko svojih ljudi od povjerenja na dogovorenim punktovima u Zagrebu ili Rijeci ili ju je Marović izravno donosio Jurčiću u Kastav. Jurčić je drogu nabavljao i drugim kanalima, no Marović je bio najbolji izvor.

On je s Džemalom Osmanovićem i Zuhdijom Nadžakom u Nizozemskoj nabavljao drogu, ali i tvari za proizvodnju droge i prekursore od kojih su proizvodili amfetamin. Uvjereni da im nitko ništa ne može, a u to su vrijeme već bili praćeni i nadzirani, nastavljali su sa svojim poslom i kad su njihovi dileri ili oni sami “padali” s drogom. Uz dvojicu prvih suradnika, Osmanovića i Nadžaka koji je narkotike i sirovinu za amfetamin iz Nizozemske dovozio do Slovenije i Zagreba gdje se preuzimala, Marović je najveće povjerenje imao u članove svoje obitelji, majku, očuha i ženu. Uz njih, u obiteljskom narkobiznisu bio je Marovićev malodobni sin koji je, otkrili su istražitelji, drogu prenosio do preprodavača ili kupaca.

Iz Amsterdama s ‘kokom’

Prema saznanjima istražitelja Marovićevi majka i očuh čak su jednom prilikom otputovali u Amsterdam po drogu, no pri povratku u Hrvatsku “pali” su na granici s pola kilograma kokaina. Očuh je po Marovićevim uputama drogu i prenosio i preuzimao novac, a majka je narkotike imala “pri ruci” u svojoj kući u Istri i, kad je trebalo, od nje je robu preuzimao unuk, Marovićev sin. Nije joj bilo teško, po sinovoj uputi, jednom prilikom otići i do Trsta.

Marovićeva žena znala je pak za sve poslove i u njima bila pratnja mužu.

>> Na prodaji droge zaradili više od 4,7 milijuna kuna

Komentara 3

IB
ivan.biljan68
08:44 06.03.2015.

neka se oprobaju u nekoj Južnoameričkoj državi,pa kad ih uhvate,neće biti 9mj.ili2,5god,ili nagodbe,kao na sajmu,nego 14-20god.pa se "mali žali"Ovakvog suda,kao u nas,nisam vidio nigdje,a "vani"sam proveo dosta vremena.

BO
bolesnodrustvo
09:45 07.03.2015.

Maloljetnog sina treba oduzeti roditeljima koji ga uvlače u dilerski posao i djete maknuti daleko od užasa koji su mu namjenili roditelji.

TH
than
01:12 06.03.2015.

Sve je vrlo jednostavno.Legalizacija. Oni koji se drogiraju, piju iil puse, te piju gazirana pica lijepo neka placaju daleko vece zdravstveno. Sve se da lijepo otkriti... Nije isto placati osiguranje za raka pluca, cirozu ili lijecenje od ovisnosti od droge i a one koji obole od obicne gripe... Drzava treba udariti poreze na ono sto izaziva bolest, kako je to u normalnom svijetu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije