Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREDSTAVLJEN PROGRAM

Vrsni interpreti na 44. Varaždinskim baroknim večerima, barokni sajam...

barokne večeri
Foto: Marko Jurinec/PIXSELL
02.07.2014.
u 11:45

Ove će godine prvi put biti održan održan barokni sajam u suradnji s varaždinskom Gradskom tržnicom i Cehom kuhara

Od 19. do 30. rujna Varaždin će ponovno zaživjeti uza svoj barokni festival, 44. Varaždinske barokne večeri (VBV). U dvorcu Trakošćan jučer je predstavljen i program festivala čija je zemlja partner ove godine Italija.

- Upravo zahvaljujući tom partnerstvu u Varaždin će stići vrsni interpreti barokne glazbe od ansambla Accademia Bizantina već na otvorenju festivala, Venecijanskog baroknog ansambla dan kasnije, ansambla Accademia degli Astrusi iz Bologne i mnogih drugih - najavili su jučer organizatori iz varaždinskog Koncertnog ureda.

Na predstavljanje programa jučer je u Trakošćan stigla i veleposlanica Italije u Hrvatskoj Emanuela D’Alessandro.

- Danas je godišnjica ulaska Hrvatske u Europsku uniju. Hrvatska i Italija dobro surađuju, a kultura sve to idealno zaokružuje - pohvalila je jučer veleposlanica D’Alessandro talijansko partnerstvo s varaždinskim festivalom.

Ravnatelj VBV-a Davor Bobić istaknuo je pak kako mu je iznimno drago da se nakon devet godina festival napokon vraća i u varaždinsku baroknu crkvu Svetog Florijana, koja je gotovo obnovljena. Najavio je i brojna popratna događanja tijekom VBV-a.

- Ove godine će prvi put biti održan održan barokni sajam u suradnji s varaždinskom Gradskom tržnicom i Cehom kuhara, kao i Gastro dan Italije.

I ove godine bit će održana tradicionalna izložba cvijeća u Starom gradu koja će ove godine biti posvećena Veneciji - kazao je Bobić.

Ukupno će se na baroknim večerima održati 16 koncerta u večernjim satima u Varaždinu, te na koncertima uz baroknu kavu na Trakošćanu i u varaždinskom Starom gradu.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije