Naslovnica Vijesti Hrvatska

“Vrsaljko i Modrić su mi otvarali boce s vodom, Olić me nudio pivom...”

Mijo Markov, koji je prohodao 17 kilometara uz autobus, samo je odmahnuo rukom i rekao: "Pa, Broz toliko pretrči u jednoj utakmici."
18. srpnja 2018. u 09:55 15 komentara 37096 prikaza
Policajci
Foto: Slavko Midžor/Pixsell

Ma kako da ti to opišem, emocije se još nisu slegle, a i neće tako skoro, tri ili četiri puta sam zaplakao od sreće i ponosa, a vidio sam da i kolege plaču, bile su mi to najdraže suze u životu. Dolazimo negdje tamo do Buzina, a Šime Vrsaljko mi odjednom skače na motor, sjeda iza mene, jednom rukom me grli, drugu diže u zrak i pjeva, pozdravlja navijače, rukuje se s njima, govori meni da zapjevam s njim, a vjerujte mi da me nije dugo trebao nagovarati.

Dejan Lovren Sjajan doček Lovren: Karlovac će ostati uvijek u mom srcu, to je grad koji me prihvatio

Pivo sam morao odbiti

U svom tom košmaru Modrić mi govori da želi i on na motor, ali nema mjesta, a ja bih ga na ramena najradije stavio, ali znam da ne smijem. Govorim mu da se malo strpi pa da dođe dolje kad se Šime vrati, ali i Šimu je uzelo pa se vozio sve do Dugava, poslije je već postala prevelika gužva pa Luka više nije mogao dolje – gotovo bez zaustavljanja u jednom dahu, ne skidajući osmijeh s lica, prepričava Frano Čović, voditelj policijske vožnje s Policijske akademije koji je na motoru cijelo vrijeme pratio vatrene vozeći odmah uz desnu stranu autobusa na kojem su se nalazili igrači.

Put je, kaže, bio dugačak, ali zbog miješanja svih pozitivnih emocija i adrenalina umor nije osjećao, a igrači i izbornik Dalić su mu cijelim putem davali boce s vodom.

Policajci
1 / 38
Zadar: doček vatrenih

– Nisam ih mogao otvoriti jer sam morao držati motor, pa su čepove skidali Vrsaljko, Modrić, Badelj, ma čudo jedno. Olić mi je u jednom trenutku ponudio limenku s pivom, ali nju sam morao odbiti jer sam ipak bio u službi – kazuje Čović.

Na motoru je cijelu rutu uz autobus provozio i Denis Ramljak iz druge postaje zagrebačke prometne policije kojeg će mnogi prepoznati kao policajca koji svih sedam-osam sati nije skidao osmijeh s lica, zbog čega je dobio i poziv za besplatno ljetovanje u Dubrovniku.

[video: 25972 / ]

Lavovski posao

– Dan prije sam doznao da ću biti u povorci, i bio sam neopisivo sretan zbog toga. Čuo sam se s gospodinom koji mi je ponudio ljetovanje, ali zbog toga što mislim da su i drugi kolege odradili jako veliki posao i da smo svi u istom košu ne bi bilo pravedno da ja prihvatim ovu ponudu za ljetovanje. Nisam nikad bio u Dubrovniku i rado bih otišao, ali mislim da ne bi bilo fer prema svim mojim drugim kolegama – kazao je skromni 28-godišnjak koji zadnjih pet godina radi u policiji.

Iako je svih pet stotina djelatnika MUP-a, koliko ih je bilo u osiguranju, odradilo lavovski posao, svakako među njima treba izdvojiti još trojicu – Miju Markova, Niku Sušu i Davora Bošnjaka.

Policajci
1 / 30
Doček Vatrenih na trgu

Markov je prehodao 17 kilometara uz autobus, ali napomenuo je kako je to ništa jer “Broz” pretrči toliko u jednoj utakmici. Sušu smo zapamtili kao policajca koji je uzeo barjak i njime mahao na krovu zgrade na Trgu bana Jelačića, dok je Bošnjak kao pilot helikoptera tog dana u zraku proveo 4,5 sati često leteći tek nekoliko metara iznad krovova zgrada kako bi kamermani mogli uhvatiti sve one kadrove koje smo gledali u prijenosu.

[video: 25970 / ]
CCC
Must have
Proljetni komadi u kojima ćete izgledati stajliš, a za njih ne morate potrošiti pravo bogatstvo

A1 izdvaja za Vas

 • Avatar tituš
  tituš:

  ovo je prvi dan nakon rata da na policajca gledam kao brata, čovjeka, koji isto osjeća kao i ja kada je Hrvatska u pitanju. Znam da ima onih drugih, mi možemo to popraviti ..

 • Hrvatska:

  Modric velik covjek to je toliko puta dokazao. I u slavlju on misli na sve. Svaka cast mali Lukica predobar si.

 • Avatar dpejakovic
  dpejakovic:

  Obično ih nikad ne hvalim, ali ovaj put svaka Vam čast policajci!!!