Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ivan Starčević
Autor
Ivan Starčević

Vrkić na Osječkoj TV: Glavaš iz Mostara želi proizvesti palež i destrukciju u Osijeku i proširiti po Hrvatskoj

13.02.2014. u 14:20

Slobodi medija u Hrvatskoj teško da će koristiti današnji podnevni Dnevnik HRT-a u kojem se bez ikakve protokolarne potrebe objavljuje brižna izjava županice Lovrić Merzel o vodostaju

Slobodi medija u Hrvatskoj teško da će koristiti današnji podnevni Dnevnik HRT-a u kojem se bez ikakve protokolarne potrebe objavljuje brižna izjava županice Lovrić Merzel o vodostaju. Jučer je objavljeno da je na rang-listi medijskih sloboda Hrvatska malo niže nego prošle godine. Nakon skijaški odličnog 64. mjesta sada je šezdeset peta. Ispred su 34. Slovenija i 54. Srbija, BiH je tijesno uz nas: 66. 

Možda našem boljem plasmanu za iduću godinu doprinese i sinoćnja Bujica Osječke TV, u kojoj je nastavljen aktivni obračun s bivšim gospodarom grada što ga je poveo gradonačelnik Osijeka Ivica Vrkić. 

U uvodnoj reportaži Biljane Kovačić ponovljene su Vrkićeve riječi: ratni profiter Branimir Glavaš telefonom iz Mostara želi proizvesti palež i destrukciju u Osijeku, a potom i u cijeloj Hrvatskoj. 
Uvodno je u Bujici objavljen i razgovor Ivana Kraljevića s Krunislavom Olujićem, bivšim predsjednikom Vrhovnog suda koji je rekao da su osječka poduzeća uništena u privatizaciji koju su proveli Glavaševi stranački poslušnici pretvoreni u direktore. 

Gost emisije bio je novinar Gordan Malić. On se nije zadržao samo na Glavaševim metodama i rezultatima na imovinskoj kartici, nego je brzo prešao i na Milanovićevu propalu strategiju vladanja, slučaj Linić i prijatelji (Šegon i kamenolomac Kalem) itd. Sve u svemu, Osječka TV, čiju je emisiju preuzimalo još sedam hrvatskih televizija, sinoć je gledateljima diljem Hrvatske priredila veliki festival medijskih sloboda kakve bi trebale vladati stalno i na svim televizijama.

>> Sačuvaj nas Bože hrvatske kulture

Komentara 21

DU
Deleted user
14:42 13.02.2014.

Bujica i Oluja dvije su najgledanije TV emisije u zemlji.Zasto? Jednostavno istinu prenose i govore.

Avatar zmajburger
zmajburger
14:25 13.02.2014.

Bujici i Bujancu svaka čast na hrabrosti i na onome što radi...najači je na kraju kad ponosno kaže "Drage gledateljice, poštovani gledatelji..."

DU
Deleted user
14:47 13.02.2014.

Hrvatska je na 67 mjestu po slobodi medija? SRAMOTA zar mi nismo slobodna i demokratska drzava Eu,ili je to samo privid.S ovim bi se nasa Vlada trebala prvenstveno pozabaviti jer to je njihovo i nase ogledalo pred svijetom.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije