Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Škoro o Berlinskom zidu:

'Vrijeme je da se počne ozbiljno raspravljati o rasvjetljavanju povijesnih prilika i aktera'

Miroslav Škoro
Foto: Hrvoje Jelavic/Pixsell
1/2
09.11.2019.
u 10:15

Hrvatska zaslužuje budućnost, slobodnu od relikata teške prošlosti, poručio je Škoro

Povodom 30 godina od rušenja Berlinskog zida na svom Facebooku oglasio se i Miroslav Škoro.

"Na današnji dan prije 30 godina, 9. studenog 1989., srušen je – simbolički, a zatim i fizički – Berlinski zid koji je staljinistička propaganda zvala "Antifašističkim obrambenim zidom". Zid je potom valjalo rušiti i u mnogim glavama, a taj je proces bio duži i teži od demontiranja cigli, kamenja, blokova, betona i željeza komunističkog ožiljka na ulicama Berlina. Tamo gdje su nekada padale duge sjene totalitarnog zida, sad sija sunce demokracije.

Vrijeme je da se u i Hrvatskoj napokon počne ozbiljno raspravljati o rasvjetljavanju povijesnih prilika i aktera, kako se ne bi dogodilo da i dalje kao samozvani moralni „mjeritelji“ naših prilika i neprilika u javnosti nastupaju ljudi koji su izravno sudjelovali u komunističkoj represiji. Ali nije dovoljno rasvijetliti razdoblje 1945. – 1990., već i vrijeme velikosrpske okupacije, ali i kriminalne tranzicije. Hrvatska zaslužuje budućnost, slobodnu od relikata teške prošlosti. #sadilnikada.

Više o rušenju Berlinskog zida možete pročitati u članku Večernjeg lista 'Čovjek koji je prvi rušio zid: Rekao sam si: 'Sad ili nikad''.

 

Ključne riječi

Komentara 69

PI
PiG
10:48 09.11.2019.

O njegovom "karakteru" dovoljno govori da je 2x upisivan u HDZ (po potrebi), HDZ ga ugurao u Sabor pa je za par mjeseci pobjegao, pa ga je HDZ instalirao za generalnog konzula u Madarskoj, pa je za par mjeseci pobjegao. Da ne govorimo o koristi koju je imao od HDZ-a, a sad bezkarakterno pljuje po njima. Da se njegova gastarbajterska pjesmica slucajno nije poklopila s politickom situacijom (što treba zahvaliti Zlatnim dukatima kojima je poslije zabranio da tu pjesmu izvode) danas nitko ne bi znao za njega.................. Isto je tako bijedna osoba i Kolinda koja je pobjegla s mjesta ambasadora u SAD zbog privatnog posla. Ti više nikada ne bi smjeli dobiti ni posao cistacice i domara u javnoj službi.

Avatar rubinet
rubinet
10:41 09.11.2019.

Uredan izgled odaje ozbiljnog čovjeka. Stoga savjetujem Dotičniku neka se redovito brije i šiša. Za brijanje mu preporučujem brijaći aparat Philips S9711, ,aparat koji i sam posjedujem. Za šišanje treba posjetiti profesionalnog brijača.

MR
MrGrickle
11:13 09.11.2019.

Ako se zaista za to zalaže, zašto nije političku podršku koju je dao Sanaderu uvjetovao provedbom nekog oblika lustracije? Škoro je jedno vrijeme bio saborski zastupnik. Kako je u to vrijeme koristio medijski prostor koji mu je bio na raspolaganju? Kad razmatram političare koji mi se nude na izborima, najvažniji kriterij je kontinuitet osobe u političkom zalaganju za ideje koje se nameću u kampanji. Pustimo sad pjesme. Stihovi se pišu kako publika traži jer se jedino tako pjesme dobro prodaju.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije