Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 161
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ratni veterani:

'Vrijeme je da se i branitelji uključe u izbore kroz nezavisne liste'

branitelji
Foto: Luka Stanzl/PIXSELL
29.12.2014.
u 13:15

Deur: Hrvatska ne smije počivati ni na ljevici ni na desnici, nego na Domovinskom ratu

S velikom pozornošću predsjednički izbori praćeni su i u braniteljskoj populaciji koja više od dva mjeseca prosvjeduje ispred resornog ministarstva. Kandidatima koji idu u drugi krug nedvosmislenu poruku odaslao je Ante Deur, predsjednik Zbora veterana gardijskih postrojba.

– Koga god narod izabere, budući predsjednik ili predsjednica u svom programu moraju računati na branitelje kao korektore društva. Hrvatska ne smije počivati ni na ljevici ni na desnici, nego na Domovinskom ratu, i ne samo u predizbornoj kampanji. Samo osobi koja tako promišlja branitelji će dati svoj glas – kazao je Deur.

Ilija Vučemilović Šimunović, vanjski član Saborskog odbora za ratne veterane, znakovitim smatra izlaznost birača.

– Već podatak o izlaznosti od 36 posto dovoljno govori o razočaranosti hrvatskog naroda političkim elitama i dosadašnjim politikama. Vjerujem da će branitelji uspjeti u zahtjevu da se vrijednost Domovinskog rata i uloga hrvatskih branitelja podignu na razinu Ustavnog zakona, što će obvezivati i budućeg predsjednika. Rezultati ovih izbora šalju poruku da je došlo vrijeme da se i mi branitelji aktivno uključimo u izborne procese kroz nezavisne liste s časnim i odgovornim ljudima i ponudimo nadu i vjeru hrvatskom narodu u bolje sutra – kazao je Vučemilović.

>> Josipović: Previše je krvi proliveno da bi Hrvatsku predali onima koji je ne zaslužuju

>> Grabar Kitarović: Obnovit ćemo zajedništvo iz 90-tih i povesti Hrvatsku u blagostanje

Komentara 29

MO
mojazemlja
14:12 29.12.2014.

Gibson...idi u Savsku pa mu reci...hehe..

VE
verakruz
14:12 29.12.2014.

Pozdravljam i potpisujem!

KN
knezica
14:19 29.12.2014.

Za ovu ideju ne mogu biti jedino oni koji nisu branitelji! Svakom branitelju bi bila sreća podržati jednu ovakvu, odavno potrebnu inicijativu!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije