Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
kolumna
Povratak na članak

Vrijednosti 
o kojima 
se može pregovarati

Slučajeve treba razmatrati pojedinačno i na osnovi njih odlučivati, a ne sve stavljati pod identično tumačenje nekog naputka

Komentari 5

Avatar EU afrodita
EU afrodita
16:21 11.03.2014.

pa kad bi Evanđelje bilo najveća vrijednost, onda bi se moglo o svemu pregovarati...koliko znamo i Isus je svakom čovjeku prilazio pojedinačno i sa razumijevanjem... doktrine i dogme mu nisu bili važniji od čovjeka...jer iza rastave brakova, istospolnih i hetero partnerskih zajednica, eutanazije i sličnih stvari stoje ljudi sa svojim životnim problemima...ali nekima je lakše "eliminirati" te probleme nazvavši ih grijehom ili bolešću... neki čak, kao obiteljaši, misle da će te stvari nestati ako ih zabrane Ustavom...a to je površna farizejština

VL
BA
bambusss
22:35 07.03.2014.

mic po mic i evo nam 100 %- tne čistoće izvorne misli

VL
UD
Udbaš
09:37 08.03.2014.

"Vrijednosti su vrijednosti i dosta, ne mogu reći da među prstima jedne ruke ima jedan manje koristan od drugoga. Zbog toga ne razumijem u kojem smislu mogu biti vrijednosti o kojima se može pregovarati”, rekao je Franjo..." Prema ovome Franjo je rekao potpuno suprotnu stvar od naslova odnosno da se o vrijednostima ne može pregovarati, ne o nekim nego o ni o kojim, odnosno da ono o čemu se može pregovarati ne potpada pod taj pojam. Previše godina tomašević izvještava iz Vatikana da ne bi znao što je papa rekao. Unatoč tome večernjakov bešker tomašević vadi iz konteksta izjave iz papina intervjua i komentira ih potpuno izokrenuvši poruku. Dakle, gospodine tomaševiću, čemu ta novinarska podlost?

VL
MA
mariyan
20:19 08.03.2014.

Jedna od prvih vrijednosti je:Prva Bozija Zapovijed produzenoga oblika koju cete naci u Bibliji druga knjiga Mojsijeva ili izlazak 20glava od drugoga stiha; Ja sam Jahve, Bog tvoj, koji sam te izveo iz zemlje egipatske, iz kuće ropstva. Nemoj imatii drugih bogova uz mene. Ne pravi sebi lika ni obličja bilo čega što je gore na nebu, ili dolje na zemlji, ili u vodama pod zemljom. Ne klanjaj im se niti im služi. Jer ja, Jahve, Bog tvoj, Bog sam ljubomoran. Kažnjavam grijeh otaca - onih koji me mrze - na djeci do trećeg i četvrtog koljena, a iskazujem milosrđe tisućama koji me ljube i vrše moje zapovjedi. Narasprostraniji grijeh danas kao i nekada nije sexualne naravi nego Idelopoklonstvo to jest klanjanje kipovima i slikama,kojekakoim svecima, a BOGA se ostavlja po strani. Crkva umijesto da je protiv toga ,ona to podrzava,pa neka nam objasni ZASTO?

VL
OO
oooo
13:13 07.03.2014.

Da, za njega nema vrijednosti i o svemu se može pregovarati. Zastava svih boja i komičar Franjo... sve relativira... Da se nisu suprostavili drugi kardinali i katolici u mnogim državam, Franjo bi dosada već oborio sve zakone Crkve, da bii se dodvorio sekularnoj i liberalnoj javnosti. svijet se nalazi u prijelomnom razdoblju, vodi se faktički globalni rat protiv kršćanstva, želi se podjarmiti kršćanstvo i dovesti ga pod kontrolu NWO. na način kakav nisu radili ni osmanlijski osvajači, ni komunisti. protiv toga su digli glas mnogi katolički biskupi, protiv toga su podigli glas američki evangelikalni kršćani, protiv toga su podigli svoj glas i vodeći pravoslavni patrijarsi, kao ruski patrijarh Kiril.. svi, samo ne Franjo. Samo Franjo šuti i ne izjašnjava se ni o čemu. da se nikom ne bu zamjeril. Umjesto toga on nas svaki dan uveseljava sa raznuim izjavama i intervjuima, sa raznim pričama, te o njegovoj ljubavi prije nego što je postao svećenik, te o njegovom harley motoru, te o ovom i onom. Franjo je postao trač-celebrity kao miley cyrus, kim kardashian ili ava karabatić. pored ovakvog pape, nije čudo, što katolici u africi i južnoj americi masovno napuštaju Katoličku crkvu i prelaze u američke evangelikalne kršćanske zajednice, koje se jasno i glasno drže Biblije i nema tu nikakvih vrludanja.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.