Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PGS

Vrijedno nasljeđe treba pokazati turistima

Torpedo03
Nel Pavletić/PIXSELL
29.04.2011.
u 13:53

Lansirnu rampu za torpeda treba spasiti od propadanja i turistički je valorizirati

Nekadašnje industrijske prostore niz gradova u svijetu, pa i u Hrvatskoj, koristi u funkciji turizma, a u Rijeci je vrijedna industrijska baština prepuštena propadanju – kazao je danas Nikola Ivaniš, predsjednik Kluba vijećnika PGS-a u Gradskom vijeću, navodeći kao primjer lansirnu rampu za torpeda na Mlaki.

– Lansirna rampa, prva kategorija svjetske industrijske baštine, postaje problem, čeka se da se surva u more umjesto da se to vrijedno nasljeđe spasi od  propadanja i bude dijelom turističke ponude grada – kazao je Ivaniš koji smatra da je to zadaća gradske Turističke zajednice.

Osvrnuo se i na rasprave o nedolasku kruzera u Rijeku i prebacivanje krivnje za to s turističke zajednice na Lučku upravu i državu i obratno rekavši da ne treba čekati da drugi ponude rješenja nego bi iz Rijeke trebala krenuti inicijativa vizije turističke ponude kojom bi se kruzeri privukli.

Iz PGS-a su za sutra navečer najavili paljenje krijesova na Saršonima i Pehlinu kojima će obilježiti Međunarodni praznik rada.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar Glina74
Glina74
09:50 01.05.2011.

daj prestanite več jednom svako govno pokušati prikazivati da je turistički interesantno . neka nama taj viječnik obijasni kojega turista interesira to brdo željeza. ali meni se čini da je on sebi pomislio kako bi mogao drpiti lovo za rekonstrukcijukciju toga brda željeza malo bi premazao i onda drpio par miliona prva kategorija kakove baštine jeli on ikada vidio stara industrijska postrojenja i nitko ne govori o nekoj baštini samo on jer bi tu mogao nešto drpiti . sva ta stara govna očistiti i imati čistu obalu to je ono što turisti očekuju a ne brdo zarđaloga željeza. PITANJE dali on obilazi nedijeljom ta stara brda željeza i pokazuje svojoj dijeci i divi sto mu je komunizam ostavio PLJUC

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije