Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 196
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MOBBING Tri djelatnice optužile dr. Hichama El-Zeinu za zlostavljanje

Vrijeđao nas je, psovao i pokazivao spolovilo

zein3_drs_311.jpg
Foto: Dragutin Šantoši
29.09.2008.
u 17:33

Tko vam plaća kredite, koji k.... hoćete, iz kojeg k.... da izvadim novac kad nisam dobio glavarinu, galamio je dr. Hicham El-Zeina po hodnicima orahovičkog Doma zdravlja. Tvrde to tri njegove djelatnice, više fizioterapeutkinje Gordana Vukelić i Nataša Pustički, te medicinska sestra Jasna Radmilović. U sindikalnim prostorijama u Virovitici  danas su se obratile novinarima.

Dobio sve
- S doktorom ne postoji normalna komunikacije, s njim kao nadređenim ne možemo se konzultirati o problemima na poslu, pa je svaki daljnji rad s njime nemoguć. Zatražile smo zaštitu sindikata, zaštitu naših prava na sudu, a o mobbingu  želimo izvijestiti javnost - objasnile su. U pismu su opisale šokantan odnos svog poslodavca i pobrojile sva poniženja koja već više godina trpe: “Prvih šest mjeseci zakupa posao i međuljudski odnosi bili su zadovoljavajući.

Prvi problemi nastali su prije četiri godine kada nam poslodavac nije isplatio plaću...” Pogrdne izjave kao “koji k.... hoćete” ponavljaju se već godinama, a djelatnice tvrde da ih je dr. El-Zaina verbalno i psihološki maltretirao, ucjenjivao i ponižavao: “Možeš mi poliz..., Možeš mi popuš...,Boli me k.... što ti nemaš novca, Marš”. O svemu, tvrde, mogu posvjedočiti i pacijenti.

- Devet godina radim s dr. El-Zeinom. Od Zagreba je dobio stan za sudjelovanje u Domovinskom ratu, a ovdje priliku za vlastitu ordinaciju. Pokazivao mi je spolovilo. Sve sam to morala trpjeti jer mi je suprug bio bez posla, a djecu je trebalo školovati. Zdravstveno sam uništena - kaže Jasna Radmilović, hrvatski branitelj sa 30 godina radnog staža.

- Nitko nije reagirao, svi su nam okretali leđa i govorili da smo 'puknute’. Kad sam došla iz Županijske bolnice Našice, smanjio mi je koeficijent sa 1,2 na 1,07, ali se tada zbog ugovora na određeno vrijeme nisam mogla žaliti - kaže Nataša Pustički.

Bez kazne
- Sramota je da se jedan liječnik tako ponaša prema nama jer smo odbijale raditi ono što bi štetilo pacijentima. Zbog toga smo dobivale opomene pred otkaz - rekla je Gordana Vukelić i dodala da su o svemu vodile dnevnik. Sindikalni čelnici Damir Jakuš i Ivan Brtičević ustvrdili su da pravosuđe takve nasilnike još nije kaznilo odgovarajućom kaznom da bi se prestali baviti mobbingom.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije