Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ubio ženu

'Vrijeđala me i udarila mog psa. To je najgore što je mogla učiniti'

'06.01.2011., Zadar - Kontejneri u ulici Bneka Benkovica gdje je Zoran Soric suprugu Ljubicu Filipovic Soric usmrtio te je bacio u kontejner. Photo: Zeljko Mrsic/PIXSELL'
Željko Mršić/Pixsell
27.06.2012.
u 16:00

Na Županijskom sudu u Zadru nastavljeno je suđenje Zoranu Soriću, optuženom da je ubio, a zatim bacio u kontejner suprugu Ljubicu

– Ispada da sam nekakav monstrum, ali ja se duboko kajem. S Ljubicom i dalje živim iako možda mislite da je to bolesno, ali tako će zauvijek biti, rekao je pred sudskim vijećem Županijskog suda u Zadru Zoran Sorić (60), optužen da je u noći sa 19. na 20. prosinca 2009. godine ubio suprugu Ljubicu (37), zamotao je u tepih, bacio u kontejner i godinu dana prikrivao istinu.

Iako je, pritisnut dokazima, 4. prosinca 2010. priznao ubojstvo, danas je ponovno tvrdio da se osjeća samo djelomično krivim.

– Te večeri Ljubica me vrijeđala, a onda je udarila moga psa, a to je najgore što je mogla učiniti. Da ga zaštitim, ja sam refleksno reagirao, odgurnuo sam je desnom rukom, pala je i vidio sam samo da je dvaput trznula nogama, da leži nepomično, a iz glave joj teče krv. Bio sam u šoku, sjedio sam i gledao, opipao joj puls na vratu i otišao sa psom u šetnju – prisjetio se događaja kobne noći optuženi Sorić ponavljajući neprestano kako mu je žao jer on inače nikada ne bi dignuo ruku na ženu i uvijek se klonio fizičkih sukoba.

Na pitanje zastupnika optužbe zašto nije pozvao hitnu pomoć, Sorić je rekao da ne zna zašto je tako postupio. Bio je, tvrdi, u šoku i revoltiran njezinim ponašanjem prema psu koji mu je sve na svijetu. Dugo je te noći hodao te donio odluku da će sve prikriti jer je "svome psu htio pružiti priliku da dalje normalno živi". Ipak, savjest ga je izjedala i nakon godinu dana priznao je što se dogodilo, a kada ga je Dubravka Bereković, sestra pokojne Ljubice, pitala gdje je tijelo jer ona "ne vjeruje da ju je on mogao baciti u smeće", Sorić je odgovorio: "Žao mi je, ti i ja najviše smo je voljeli, ali ja ne mogu vratiti vrijeme!".

Dolores Filipović, kći ubijene Ljubice, još je jednom ponovila kako samo želi da se otkrije gdje je tijelo njezine majke te izrazila želju da prije donošenja presude nasamo razgovara s optuženim Sorićem.

Komentara 12

CH
chemica
16:32 27.06.2012.

Ovom je prije mjesto u ludnici nego u zatvoru. Nije pozvao hitnu da spasi umiruću ženu, nego je otišao prošetati cucka. Jerbo je htio "svome psu pružiti priliku da dalje normalno živi". Normalan čovjek teško može ovakvo nešto smisliti. Ima jako puno bolesnika među nama i krajnje je vrijeme da država poduzme mjere za njihovo PRAVOVREMENO uočavanje i liječenje. Prije nego što ubiju, ako je ikako moguće.

DU
durica
16:59 27.06.2012.

Ima nažalost jako puno žena koje su posebno iritantne a u isto vrijeme i posebno zahtjevne. Mnogim muškarcima bi bilo puno bolje da si sami kuhaju i peru veš, baš kao što bi mnogim ženama bilo puno bolje da samee privređuju za život nego da kod kuće trpe agresivca ili divljaka. Imati prijatelje ili prijateljice, a ne supružnike, puno je sigurnije, a i jeftinije.

TO
Toni50
16:21 27.06.2012.

Poštujem čovjeka koji ima visoke osječaje prema kučnim ljuvbimcima i ostalim životinjama .. Naravno isto vrijedi i za ljude - ništra više i ništa manje. Da je pri grubljem guranju došlo do nenamijerne nesreče je samo ne namjerni događaj saa tragičnim ishodom. Do toga momenta je sve u zelenom prostoru događaja . E ono poslje ne prijaviti se je - protuzakonito i sada ostaje na sudu kako suditi osuditi - nesretni slučaj ... tu ne želim jednostavno presuditi . Kada pomislim na Glavaša seljotep, sumporna kiselina sve zbog otimanja plajačke stanova likvidiranih i to bez ikakove druge krivice onada nemam odgovora na ovu presudu ovome čovjeku....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije