Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vlada u akciji

Vrhunski sportaši odsad mogu trenirati i na terenima MORH-a

'03.09.2010., MORH, Zagreb - Ministar obrane Republike Hrvatske Branko Vukelic i  predsjedik Hrvatskog olimpijskog odbora Zlatko Matesa potpisali su novi ugovor izmedju MORH-a i HOO-a oko zaposljavanj
Foto: 'Tomislav Miletic/PIXSELL'
1/6
03.09.2010.
u 17:15

U Lori će biti jedriličarski centar, a u Kovčanju centar za olimpijske borilačke sportove kao što su boks, hrvanje, džudo i te-kvon-do.

Ministar obrane Branko Vukelić i predsjednik HOO-a Zlatko Mateša, u nazočnosti premijerke Jadranke Kosor potpisali su Sporazum o suradnji, unapređenju i razvoju sporta u RH kojim će se svi vrhunski sportaši moći zaposliti u MORH-u.

Sve sportske terene i objekte u sastavu MORH-a imat će na raspolaganju za treniranje. U splitskoj Lori bit će osnovan hrvatski jedriličarski centar, a u dijelu vojnog kompleksa Kovčanje u Malom Lošinju organizirat će se centar za olimpijske borilačke sportove kao što su boks, hrvanje, džudo i te-kvon-do.

– Ovaj sporazum iznimno je važan za razvoj sporta u RH – rekao je Mateša.

HOO će plaćati minimalnu cijenu za korištenje sportskih terena i objekata za smještaj sportaša. Ovakvi sporazumi između vojske i nacionalnih olimpijskih odbora postoje i u drugim članicama NATO-a – istaknuli su Mateša i Vukelić.

– Vlada podupire ovaj sporazum jer sportaši pronose hrvatsko ime diljem svijeta – rekla je premijerka koja se susrela s Filipom Udeom, Barbarom Matić, Martinom Zubčić i Dominikom Enlingerom.

Komentara 10

PO
power123
11:20 04.09.2010.

MJurin Slazem se! Nema nista ljepseg nego kako vijori nasa zastava na svim natjecanjima diljem svijeta.

OB
-obrisani-
17:24 03.09.2010.

Konačno jedan mudar i dugoročno pravi potez u korist hrvatskog sporta.

AU
aurora08
18:32 03.09.2010.

a dosad su trenirali po \"sumama i gorama\"???????????????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije