Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SPORNI ČLANAK
Povratak na članak

Brexit: Vrhovni sud zadao udarac Theresi May

Ovo je težak udarac premijerki koja je na udaru sve jačih kritika da su njezini planovi za povlačenje iz EU kaotični

Komentari 24

TH
than
11:34 24.01.2017.

Ne bi se cudio da se parlament ogradi i ponove referendum i prema njemu donese parlament odluku... Objektivno parlament je protiv izlaska.

VL
CR
crocro
11:30 24.01.2017.

Europa kao nikada do sada, treba biti ujedinjenija i jača. U novim okolnostima u kojima se g. Tramp distancira od dosadašnjih saveznika, teško će biti i vodećim članicama EU u iznalaženju korisnih rješenja za cijelu EU, a naročito bi manje države, uključujući i Hrvatsku dosta bile na vjertometini svjetskih zbivanja. Rusija je cjelina kompaktna i uzlazeća, Kina drži svoju čvrstoću i nedodirljivost, Amerika se počinje baviti svojim problemima i jačanju kao sile i kao moćnog gospodarstva koje očekuje novi uzlet, a Europa koja je respektabilna po broju svojih stanovnika, još nije čvrsto ujedinjena da može odgovoriti na sve svjetske izazove. EU se mora snažno ujediniti štiteći ninterese svojih članica i interese svojih stanovnika. Avantura sa milijunskim izbjeglicama koji nisu kompatibilni europskim vrijednostima, nije trebala Europi. Europa mora uzeti novi zamah kao cjelovita zajednica i pokazati i odgovoriti na pitanja svih novih izazova.

VL
AF
afer
12:32 24.01.2017.

Theresi May je najbolja UK balerina. Peridni Albion, tako ih je Europa stoljećima zvala.

VL
DU
Deleted user
15:45 24.01.2017.

Odmah nakon što je Vrhovni sud donio odluku, funta je počela padati, što je loš znak, mislim, loš znak za one koji ostaju u EU, a još lošiji za one s eurom. Britanci sigurno izlaze. Britanska vlada planira za nekoliko dana donijeti zakon koji će im ipak omogućiti pokretanje članka 50. Tako je, barem, izjavio David Davis, ministar za Brexit. Da su pravni zakoni fleksibilni, to svi vrlo dobro znamo tako da ova najava zapravo za nikog ne bi smjela biti iznenađenje.

VL
GO
goronja
17:17 24.01.2017.

Što ti je referendum i demokracija a i volja naroda kad ti sud poništi sve.

VL
TM
trade_mark
12:00 24.01.2017.

dajte više izađite iz EU i gotovo. najlicemjerniji narod u europi, ako ne i na svijetu. sve što imaju duguju kolonizaciji, imperijalizmu, pljački, otimačini i ubijanju. ali uvijek su se znali prikazati kao vrlo kulturni i civilizirani. fuj.

VL
DU
Deleted user
11:50 24.01.2017.

Je, je, sud je u istoj odluci objavio da Škotska ne mora biti konzultirana. EU svin jac se raspada po šavovima, ako saboriraju Brexit čekaju ih nemiri širom Europe i daljnji rast populizma. Ako ga ne sabotiraju gube veliku kravu muzaru. Buhu-šmrc, jadni eurokrati i njihov projekt.

VL
AN
anticenzura
11:27 24.01.2017.

To su gluposti, to bi znacilo poniziti suverenitet drzave i volju naroda. Imali bi nerede po ulicama isto kao u Americi, a Englezi ne simpatiziraju Nijemce, nema sanse da ce oni zivjeti u EU komunjari gdje im Nijemci stavljaju red u njihovu kucu. Ovi komesari iz EU prcijetine umisljaju da oni mogu pobijediti narod. Nije se jos rodio kome je to upalilo, pa nece ni njima.

VL
AN
anticenzura
11:43 24.01.2017.

Vrhovni sud je zadao udarac narodu, a ne Theresi May. Ona nije ni bila za Brexit, nego narod. Ta EU prcijetina sve radi da odrzi na infuziji tu propalu tvorevinu, veliku Njemacku, koja ce nas opet otkotrljati u globalni konflikt ne bude li se postovala volja naroda. Njima se ide na rusku granicu, a nemaju koga upregniti sada kada je dosao Trump na Vlast, a Britanija je prijateljica s Amerikom i nece se sigurno upustati u ratne avanture bez njih. To sve Nijemci rade, oni su remetilacki faktor u Europi.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.