Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 177
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANAS U VEČERNJEM

Vrhovni sud već je odlučio o dvojbama koje ističu banke

Đuro Sessa
Foto: Dalibor Urukalović/PIXSELL
18.09.2019.
u 19:44

Kakve su mogućnosti banaka na Ustavnom sudu i na ESLJP-u za osporavanjem odluka redovnih sudova te tko sve može pokrenuti parnicu

Kao i svaki put dosad, i posljednja revizijska odluka Vrhovnog suda o valutnoj klauzuli u “švicarcima” izazvala je oprečna tumačenja, svojevrsni psihološki rat između Potrošača i Udruge Franak s jedne strane i banaka s druge. Predstavnici banaka koje su se očitovale novinarima tumače kako se zapravo ništa bitno nije promijenilo nakon revizijske odluke Vrhovnog suda. Što je načelno točno ako neuspjeh banaka da revizijom pobiju pravomoćnu presudu Visokog trgovačkog suda o reviziji ocijenimo kao “ništa novo”. To više što se Vrhovni sud nije trudio posebno obrazlagati razloge zbog kojih je potvrđeno da je odredba o valutnoj klauzuli u “švicarcima” nepoštena i ništetna pa je samo uputio stranke na razloge iznesene u pravomoćnoj presudi od 47. do 66. stranice.

Cijeli tekst pročitajte u tiskanom izdanju Večernjeg lista ili u e-izdanju!

Ne propustite i druge teme:

- Makar sve bilo čisto, Vlada mora predati naloge N. Novaković

- Poticaje prima 110.000 OPG-ova, samo 20.000 plaća poreze i doprinose

- U novoj sortinrnici HP-a za sat obrade 45 tisuća pisama

- Dinamo od A do Ž: protagonisti i događaji iz bogate povijesti

Ključne riječi

Komentara 2

TH
than
01:45 19.09.2019.

Ovo je sve još jako daleko od kraja. Naši sudovi su donijeli odluku što se tiče našeg zakonodavstva, ali, evropski će gledati sve daleko šire. Uostalom, sam naš vrhovni sud ne služi ničemu. Svi jedva čekaju da odrade proceduru naa njemu pa da mogu otići na ESLJP, jer bez procedure na njemu ne možeš niti doći na ESLJP.

WI
Witman
05:55 19.09.2019.

Zato je Orban veliki državnik i istinoljub. On je strane lihvarske banke davno protjerao. Kod nas to nije moguće jer kod nas netko drugi vlada. Kod nas se "državnici" klanjaju EU koja je fašistoidna tvorevina i koju treba srušiti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije