Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Vijesti Crna kronika

Vrhovni sud ukinuo pritvor Tomislavu Merčepu

Bivši savjetnik ministra policije pritvoren je u prosincu 2010., a zbog problema sa zdravljem uglavnom je bio u BOLS-u
04. srpnja 2012. u 19:28 25 komentara 41 prikaza
tomislav merčep,joško morić (1)
Foto: Davor Višnjić/PIXSELL

Tomislav Merčep, bivši savjetnik ministra policije, a sadašnji optuženik za ratni zločin nad civilima, po svemu sudeći uskoro bi mogao izaći iz pritvora u kojem je od prosinca 2010.

Naime, Vrhovni sud ukinuo je rješenje o produženju pritvora Tomislavu Merčepu, a u uputi Vrhovnog suda, o kojoj će izvanraspravno vijeće zagrebačkog Županijskog suda raspravljati sutra, navodi se da se o uvjetima Merčepova pritvaranja među ostalima mora očitovati i Bolnica za osobe lišene slobode (BOLS).

Naime, kako Merčep ima ozbiljnih zdravstvenih problema, većinu svog pritvora proveo je u BOLS-u, a zbog toga je u nekoliko navrata, o svom trošku, pod paskom pravosudne policije, premještan u toplice.

No to nije ustanova koja zadovoljava uvjete medicinske skrbi koja je Merčepu potrebna, pa bi to mogao biti jedan od razloga da mu se već ovaj tjedan pritvor i ukine. Merčep je imao dva moždana udara, zbog čega se otežano kreće i govori. Sudski vještaci ustanovili su da je sposoban za suđenje, pod uvjetom da se svakih 45 minuta napravi pauza, a na dosadašnjim raspravama s njim je u sudnici bila i liječnica.

Koronavirus u Velikoj Britaniji
ŠTO KAŽU ZVIJEZDE?
Astrologinja koja je predvidjela koronavirus otkriva što nas čeka u idućim mjesecima
Renault Clio LPG
NEOČEKIVANA AVANTURA
Kako je jedan običan Clio završio na neobičnom mjestu
  • chemica:

    Sada može umrijeti na slobodi. U pelenama, kao i Ratko Mladić. Okasnila je ta njihova "pravda".

  • Toni50:

    Lijepi je osječaj kada se pošteno sudi i heroje oslobodi od optužbi kada svi "zanamo" samo jedno mi pametni, da je totalno nevin i to skupa sa sudom !!!

  • Toni50:

    Ratni zločinac Vrhovni sud ukinuo pritvor Tomislavu Merčepu.. Sud u Mađarskoj nije zatvorio Čačića na 2 x 5 godina 98% Hrvata nesretno zbog lošeg slabog mađarsko - eu - suda, pokvarenjaci prokleti !