Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Odluka najvišeg suda u slučaju nestalih dragulja na početku iduće godine

Vrhovni sud ukinuo osuđujuću presudu Vladimiru Zagorcu!?

zagorec
Arhivska fotografija
09.12.2009.
u 18:49

Prema kuloarskoj vijesti, Vrhovni sud traži da se postupak na Županijskom sudu u Zagrebu ponovi pred novim sudskim vijećem.

Odvjetnički i sudski kuloari danas su se bavili viješću koju nećemo moći provjeriti sve do početka iduće godine. Pronio se, naime, glas da je Vrhovni sud ukinuo presudu kojom je Siniša Pleše, kao predsjednik vijeća Županijskog suda u Zagrebu, osudio Vladimira Zagorca na sedam godina zatvora zbog pet milijuna dolara vrijednih dragulja.

Ako je tako, bio bi to velik udarac i Državnom odvjetništvu, pa i pravosuđu, jer je Zagorec zbog toga bio izručen iz Austrije.

Raspravljali u studenome
Prema kuloarskoj vijesti, Vrhovni sud traži da se postupak na Županijskom sudu u Zagrebu ponovi pred novim sudskim vijećem. Tročlano vijeće Vrhovnog suda zaista je 10. studenoga raspravljalo o slučaju Zagorec, odluku je vijeće već donijelo, no ona neće biti poznata javnosti sve do početka iduće godine. Ana Garačić, predsjednica Kaznenog odjela Vrhovnog suda, kaže da ništa o presudi ne može reći, osim da još mjesec dana neće biti objavljena.

Nakon što neko od vijeća Vrhovnog suda donese neku odluku, ona prolazi neku vrstu kontrole u sudskoj evidenciji, uspoređuje se sa sudskom praksom. Moguće je da u tom procesu evidencija otkrije nešto sporno u odluci, a onda sudsko vijeće može ponovno odlučivati, pa čak i promijeniti svoju odluku. To znači da su sve opcije u ovom slučaju još otvorene.

Povećanje ili zastara
Na sjednici Vrhovnog suda prije mjesec dana Lazo Pajić, zamjenik glavnog državnog odvjetnika, koji se pitanjem hrvatskih računa u inozemstvu bavi godinama, zatražio je povećanje kazne zatvora, a odvjetnik Zvonimir Hodak ukidanje presude, tvrdeći da da je riječ o zastari i o krivo utvrđenim kaznenim djelima.

Ključne riječi

Komentara 29

AD
adiafora
19:12 09.12.2009.

he he Mesić će poludit! Prijatelj mu Petrač u zatvoru a Zagorec slobodan.

OB
-obrisani-
18:56 09.12.2009.

Svi koji volite Tuđmana umirite svoju savjest i glasajte za njega u prvom krugu. Zajedno možemo sve napraviti.

OB
-obrisani-
19:12 09.12.2009.

Ko je izveo BLJESAK. Ko je izveo OLUJU. Ko je tim ljudima uspio nabaviti oružje da su se moglu ravnopravno nositi sa četnicima. Gdje su sad ti generali. Gdje su naši heroji iz domovinskog rata. Ne mora Tuđman biti predsjednikk ali glasanjem za njega u prvom krugu i visokim postotkom možemo pokazati braniteljima ko stoji uz njih i koliko nas ima.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije