Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 170
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neviđen gaf

Vrhovni sud pustio zločinca da pobjegne na kraj svijeta

\'crna kronika...split... mitar arambasic... snimila: vanja zubcic\'
Arhivska fotografija
20.04.2011.
u 20:03

Mitar Arambašić osuđen je na 20 godina robije, ali mu je Vrhovni sud ukinuo pritvor a da mu nije izrekao neku drugu obvezu

Mitar Arambašić, osuđeni ratni zločinac, otišao je iz Hrvatske kao slobodan čovjek zahvaljujući odluci Vrhovnog suda RH koji mu je ukinuo pritvor, nakon čega se ovaj martićevac iz Otišića više nije pojavio pred sudskim vijećem Županijskog suda u Splitu na ponovljenom suđenju.

– Vrhovni sud Arambašiću je ukinuo pritvor i nije odredio nikakvu drugu obvezu. On je, kao i svaki slobodan čovjek, nakon izlaska, bez ikakvih problema otišao na policiju, sasvim legalno zatražio i dobio putovnicu te otišao iz države – kaže Neven Cambi, sudac u obnovljenom postupku koji se vodi protiv Arambašića, a na koji on nije došao, već se javio iz Kanade dopisom u kojem tvrdi da je dobio status zaštićenog izbjeglice. Mitar Arambašić je kao zapovjednik tzv. Martićeve milicije za ratni zločin osuđen u odsutnosti 1997. Uhićen je u SAD-u temeljem tjeralice i izručen Hrvatskoj, nakon čega je mu je kazna od 20 godina potvrđena.

– Ja stojim iza odluka svoga suda. A je li mogla biti drukčija, ne znam, predmet još nisam vidio – izjavio je Branko Hrvatin, predsjednik Vrhovnog suda. Na primjedbu kako je Arambašić onemogućio provođenje ponovnog suđenja, Hrvatin je rekao: – Provest će se kada bude dostupan. Ratni zločin ne zastarijeva!

Komentara 39

RO
rotten
04:47 21.04.2011.

ma tko jos vjeruje da je to slucajno!!??? Mene bi za kaznu za parkiranje drzali u zatvoru da zasilje zob a ovog puste i baja odleprsa ??? Svaka cast pa ti sad vjeruj hrvatskom pravosudju :-((((((

SL
slavonac42
18:08 05.09.2011.

Al imamo suce koje treba pozatvarat umjesto ratni zločinaca oni su največi zloćinci i napast hrvatskog sudstva koja je to ***** podmitljiva uglavnom da se naši borci kažnjavaju i prikazuju kao ratni zločinci a pravi ratni zločinci se šetaju slobodno po svijetu i hrvatskoj,to nema nigdje u svijetu ...

CR
crni7777
09:40 21.04.2011.

Zato što sam napisao što je ovaj napravio neko mi klika minuse, pa naravno ubojicu treba pustiti da dalje ubija jel tako pravdoljubitelji..

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije