Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 13
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
odbili žalbu

Vrhovni sud potvrdio Polančecu presudu za reflektore

\'24.02.2011.Zagreb, Hrvatska -  Zupanijski sud, trg Nikole Subica Zrinskog 5. Nastavlja se sudjenje za Mali maestro, dolazak svjedoka Damira Polanceca. Photo: Marko Prpic/PIXSELL\'
Marko Prpić/Pixsell
28.11.2011.
u 11:48

Polančec se nagodio s USKOK-om priznavši da je potrošio 230.000 kuna za rasvjetu nogometnog igrališta NK Osvit u Đelekovcu. Tražio je da mu uvjetnu kaznu od 12 mjeseci zatvora umanje za pet mjeseci.

Vrhovni sud pravomoćno je potvrdio presudu bivšem potpredsjedniku Vlade Damiru Polančecu kojem je lani izrečena uvjetna kazna od godinu dana zatvora uz rok kušnje od četiri godine u slučaju Reflektori. Potvrđeno nam je to s Vrhovnog suda.

Iako je Polančec priznao krivnju za nezakonito posredovanje, jer je koristeći se autoritetom potpredsjednika Vlade omogućio postavljanje reflektora na nogometnom igralištu NK Osvita u svom rodnom selu za 230.000 kuna, žalio se jer je osuđen i za poticanje na krivotvorenje isprave – da izvođač radova klubu ispostavi račun. Polančec je tražio da mu se kazna umanji za pet mjeseci.

Komentara 6

JA
jamanuša
13:30 28.11.2011.

nameće se pitanje koliko bi zatvora trebali dobiti oni što su banke opljačkali, koje su potom sanirane novcem poreznih obveznika cca 86 miljardi kuna koje su nakon sanacije prodali strancima za mizeriju od 5,6 miljardi kuna to je neviđeni zločin a ne Polančecovi reflektori, ispada da je kriv što nije krao za sebe.

TO
Toni50
15:15 28.11.2011.

To je kazna kada seljaci žele struju kao da su i oni Hrvtska -ZAGREB pa da imaju pravo na to svjetlo ... Kada ljudi koji dugo rade dodju kuči več pod mrak da mogu malo i zaigrati lopte. To zakonon balkanije ne podržava to zakon dozvoli samo metropoli ostali su sela sa čućavcima uostalom znamo i Zagreb je isto građen po tom modelu barem po Remetincu .....

TO
Toni50
18:20 28.11.2011.

žalio se jer je osuđen i za poticanje na krivotvorenje isprave ; što nitko živ nemože da dokaže u normalnome svjetu je to u korist osuđenika samo u balkaniji se prizna kod suda svaka priča izmišljotina i laž....

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije