Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
selotejp i garaža

Vrhovni sud opet odlučuje o sudbini Branimira Glavaša i kazni od 10 godina

Branimir Glavaš
Foto: Davor Javorović/Pixsell
02.06.2016.
u 07:00

Postupak protiv Glavaša, vraćen je u stanje nepravomoćne presude

Sedam godina nakon što je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđen na 10 godina zatvora zbog ratnog zločina, Branimir Glavaš danas će se naći na Vrhovnom sudu koji će opet raspravljati o slučajevima Selotejp i Garaža.

Naime, postupak protiv Glavaša, vraćen je u stanje nepravomoćne presude, a nakon što je Ustavni sud u siječnju 2015. djelomično uvažio njegovu ustavnu tužbu ukinuvši pravomoćnu presudu, kojom je bio osuđen na osam godina zatvora.

Da bi došao do takve odluke, Ustavnom sudu trebale su četiri godine, a za to vrijeme Glavaš, koji je na dan objave nepravomoćne presude iz Hrvatske pobjegao u BiH, odlukom Vrhovnog suda, koji mu je kaznu umanjio za dvije godine, bio je osuđen na osam godina zatvora te je kaznu služio u BiH.

Na javnoj sjednici koja će se danas i sutra održati na Vrhovnom sudu trebale bi se razjasniti stvari na koje je u svojoj odluci upozorio Ustavni sud.

To znači da će Vrhovni sud morati razjasniti je li Glavašu povrijeđeno pravo na obrazloženu sudsku odluku, pravo na jednakost oružja, pravo na odvjetnika... Presuda je osim za Glavaša ukinuta i u odnosu na ostale suoptuženike. 

Komentara 5

DU
Deleted user
08:58 02.06.2016.

A jel se bude ikada provela istraga tko je taj koji je trebao primiti 70 000 eurica mita na Vrhovnome sudu

Avatar raco
raco
07:58 02.06.2016.

farsa, cijelopravosuđe. Pa tko imenuje te suce. Ja ne razumijem kako se malo, malo ukidaju presude.

Avatar ivica48
ivica48
07:58 02.06.2016.

A tko sam ja da mu sudim,ali ako je zasluzio pa nek odsluzi

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije