Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 81
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Još tjedan dana neizvjesnosti

Vrhovni sud odgodio odluku o konverziji za 19. prosinca

Konferencija udruge Franak uoči sjednice Građanskog odjela Vrhovnog suda
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/4
13.12.2022.
u 15:04

Zašto je tako teško biti pravnikom, sucem i moralnom veličinom! Zašto nas toliko dugo vuku za nos! Zašto lopovima daju šansu da se izvuku! Zašto nisu vrhovni suci na nivou zadatka! Zašto! – objavio je na svom Facebooku Goran Aleksić, koordinator pravno-ekonomskog tima Udruga Franak

Nakon dugotrajne rasprave današnja sjednica Građanskog odjela Vrhovnog suda Republike Hrvatske na kojoj je raspravljano o pravnim shvaćanjima o pravnim učincima Sporazuma o konverziji ugovora o kreditu u CHF u EUR i pravima potrošača, odgođena je za dan 19. prosinca 2022. – objavljeno je na web stranici Vrhovnog suda uz dodatak da će javnost biti obaviještena o zauzetim pravnim shvaćanjima. Neizvjesnost se za dužnike s konvertiranim kreditima produžuje za još tjedan dana!  Iz objave se može iščitati da je među sucima očito mnogo prijepora oko odluke i žele uzeti još malo vremena, iako je konverzija provedena prije punih sedam godina. 

Objava s Vrhovnog suda izazvala je konsternaciju u Udruzi Franak čiji su se članovi jutros okupili ispred Vrhovnog suda dok su suci zasjedali i održali konferenciju za novinare podsjećajući kako već skoro deset godina, nakon prve odluke sadašnjeg predsjednika Vrhovnog suda, a tadašnjeg suca Trgovačkog suda o ništetnoj valutnoj klauzuli i promjenjivim kamatnim stopama, čekaju pravo obeštećenje i povrat preplaćenih iznosa.  

- Zašto je tako teško biti pravnikom, sucem i moralnom veličinom! Zašto nas toliko dugo vuku za nos! Zašto lopovima daju šansu da se izvuku! Zašto nisu vrhovni suci na nivou zadatka! Zašto! – objavio je na svom Facebooku Goran Aleksić, koordinator pravno-ekonomskog tima Udruga Franak, uz objavu o odgodi odluke Vrhovnog suda.  

Snimila Valentina Wiesner

 

Komentara 3

VE
vesnaper
15:54 13.12.2022.

zbog loše politike koja je između ostalog dopustila lihvarenje hrvatskih građana, iz Hrvatske se iselilo radno sposobno stanovništvo, a sad kad je voda došla do grla, kad nema tko puniti mirovinski i zdravstveni fond, državni proračun, kad nam prijeti kolaps vidjet ćemo na ovoj odluci je li se vlast opametila ili nas više neće biti.

L7
l7
16:26 13.12.2022.

Ako se suci budu dali ucijeniti ili potkupiti, bit će to potpuni poraz pravosuđa i konačni dokaz da mafija vlada Hrvatskom. Političari preko svoje dobro ustrojene mafije tjeraju suce da donesu odluku kojom će se prikriti njihova zlodjela, ali očito se nisu svi dali potkupiti ili ucijeniti. Presuda protiv banaka razotkrila bi pravo lice političara koji su omogućili bankama da nas bjesomučno lihvare i pljačkaju.

L7
l7
16:01 13.12.2022.

Nakon toliko godina nisu u stanju donijeti odluku. Je li to znak da traže načina da udovolje koruptivno-kriminalnim zahtjevima koji stižu iz političkih krugova i banaka? Nije li ovo dovoljno jasan predmet da nebi trebali odugovlačiti s donošenjem odluke? Što im još nije jasno? Nakon svih presuda i prakse europskih sudova, nakon toliko godina, njima treba još vremena.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije