Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRAVNA BITKA
Povratak na članak

Vrhovni sud donio važnu presudu o slučaju franak: 'Sretni smo, gotovo je s lažima banaka'

Ukida se negativna presuda Županijskoga suda u Osijeku kojom je odbijena tužba za utvrđenje ništetnosti valutne klauzule CHF i promjenjive kamatne stope

Komentari 14

LI
Linomedo
15:32 14.08.2020.

Đuro Sessa se ne smije samo tako izvući. Konstantno "radi" za bankare i zbog toga treba odgovarati.

VL
DU
Deleted user
13:54 14.08.2020.

Po ovom pitanju će druge institucije van zemlje imati zadnju.

VL
ZA
zagabria5
18:31 14.08.2020.

Da se radi o kažnjavanju kakve bakice koja prodaje sir na crno davno bi presuda bila donesena. Ovako nije lako domaćem sudstvui reći stranim bankama koje ovdje nezakonito harače narod da nisu u pravu. Kolonija smo mi još uvijek, još i veća nego u Jugi.

VL
ER
EroK
05:05 15.08.2020.

Hvala dragom Bogu, ovo je trebalo doživjeti!

VL
GE
Gensoman1000
15:33 14.08.2020.

Zanimljivo kako svi mrze banke ali ignoriraju cinjenicu da je vlada ta koja prisiljava gradane da otvore racun u banci da bi mogli primati placu.

VL
SV
sveznam1
13:43 14.08.2020.

Aleksic ne lupaj gluposti ne obmanjuju ljudi lazima!!Tvoj vrhuovni sud ne znaci bas nista u svijetu pravosuda i bankarstva

VL
SI
sisavac
15:34 14.08.2020.

Sve ovo je perfidni napad na banke ekipe koja je nastradala promjenom tečaja franka, iskoristivši političare koji su u ovome vidjeli priliku. Na račun svih nas oni će možda nešto iskamčiti. Ali, promjenjiva kamata je zakonski dozvoljena. Kredit u chf je dozvoljen. Zakonsko sredstvo plaćanja je u hrvatskoj kuna, u čemu su i dobili novce na račun. Na tečaj franka država ne može djelovati, to određuje tržište. Kolko vidim banke se i ne obaziru previše na ove tzv presude. One čekaju dva postupka u americi, koji će biti riješeni u njihovu korist. A ove države ko naše, koje podilaze dužnicima koji su se zaigrali budu platile velike odštete bankama. Jer su ušle u ugovorni odnos banke i klijenta. Mene posebno zanima jedna stvar, kako će se odrediti ukupno dugovanje klijenta banki. Tečaj franka je stvar na koju ne može se djelovati. Kamatna stopa je tu, promjenjivu ste rekli da je nedopuštena, znači idemo na fiksnu, koja je bila u startu veća... Novac ste potrošili, imate problem s vraćanjem kredita... Uzmite novi. Amerika je puna beskućnika. Zašto?

VL
KU
Kuruza
13:47 14.08.2020.

Kad vam bude opet trebao kredit obratite se Udruzi franak i Živom zidu.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.