Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Opet pred ovrhom

Vrhovni sud: Bivšem direktoru Pribaniću moraju platiti odštetu

'05.10.2012., Karlovac - Saborski zastupnik SDP-a Josip Bencic odrzao tiskovnu konferenciju  ispred prostorija Radio Karlovca, gradskog medija, koji ce zbog lose financijske situacije vjerojatno u ste
'Kristina Stedul Fabac/PIXSELL'
29.01.2013.
u 11:55

Riječ je o iznosu od oko 700.000 kuna, koje gradska postaja mora isplatiti zbog nezakonitog otkaza iz 2003. godine

Hrvatski radio Karlovac morat će isplatiti Dragutinu Pribaniću, svom bivšem direktoru, oko 700.000 kuna odštete.

 Nakon Županijskog suda u Karlovcu, tako je odlučio i Vrhovni, a tu informaciju potvrdili su nam i Pribanić i sadašnji direktor HRK Miloš Milovanović. Podsjetimo da je u veljači prošle godine Radio već trebao isplatiti 664.949,03 kuna svom nekadašnjem direktoru, i to zbog nezakonitog otkaza iz 2003. godine. U međuvremenu su gotovo dvanaest mjeseci obračunavane kamate zbog čega se i ukupni iznos povećao.

Nemaju novca

Novonastala situacija ponovno je ‘uzdrmala’ gradsku postaju, koja se u svojoj dugoj povijesti nikada nije susrela s takvim problemima. Nakon što su se zahvaljujući gradskoj dotaciji ‘spasili’, sada su ponovno pred ovrhom.

 – Radio nema 700.000 kuna. Vlasnici su upoznati s presudom Vrhovnog suda i vjerujem da će razgovarati s Pribanićem. Meni se osobno nije javljao – kaže Milovanović. Vlasnici HRK su Grad i njegove gradske tvrtke Toplana u stečaju, Čistoća, Zelenilo, Mladost i Vodovod i kanalizacija te Karlovačka županija. Podsjetimo i to da je Pribanić otpušten odlukom Nadzornog odbora, čiji je predsjednik u to vrijeme bio Nikola Vuljanić, tada član HNS-a, a danas saborski zastupnik Hrvatskih laburista-Stranke rada.

On je ranije pojasnio da je direktoru u to vrijeme uručen otkaz jer nije na vrijeme izradio plan sanacije tvrtke. Međutim, kod donošenja te odluke nije se posavjetovalo sa sindikatom, pa je uslijedila tužba. Vuljanić tvrdi da je ta greška uzrokovana pogrešnim savjetima jednog od pravnika iz Grada. Tako je lani Hrvatski radio Karlovac umalo završio u stečaju. Radnicima nisu isplaćivane plaće, redakcija nije imala pristup internetu, a ni mogućnost odlaznih poziva.

Tvrtka je spašena od otvaranja stečajnog postupka dotacijom Grada od 500.000 kuna, što je gradonačelnik Damir Jelić opravdao krilaticom “Pola milijuna za pola godina”, s obzirom da je 2012. ta radio postaja obilježavala 50 godina postojanja.

 Štede i rade

 No, Jelić je isto tako dao do znanja da očekuje unutrašnju konsolidaciju poslovanja. Milovanović tvrdi da se na tome radi, jer je početkom 2012. bilo 13 zaposlenih, a sada ih je sedmero.

 – Štedi se maksimalno, ali i normalno radi –napominje Milovanović.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije