Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Borislav Mikelić:

'Vrh HDZ-ove vlasti bio je u funkciji da Gavrilović dođe do imovine'

Borislav Mikelić
Screenshot/N1 Televizija
27.02.2015.
u 20:40

- Šarinić je u to vrijeme bio šef Ureda kod Tuđmana i apsolutno sam siguran da je on bio u sprezi sa Đurom Gavrilovićem - kaže Borislav Mikelić.

Borislav Mikelić (76), višegodišnji generalni direktor tvornice Gavrilović, bivši političar, član CK SKH i CK SKJ i premijer tzv. RS Krajine u intervju za N1 televiziju bivši državni vrh je optužio za privatizaciju tvrtke Gavrilović koja je, na još uvijek neobjašnjen način, 1991. godine pripala Đuri Gavriloviću.

- Šarinić je u to vrijeme bio šef Ureda kod Tuđmana i apsolutno sam siguran da je on bio u sprezi sa Đurom Gavrilovićem kada je od mene tražio da ga primim, da mu omogućim da dođe u Petrinju i tamo stanuje te da vodi tvornicu - tvrdi Mikelić. - Šarinić me tražio da dođe Đuro Gavrilović u Petrinju, a ja sam mu rekao: Što je vama? - nastavlja Mikelić i dodaje kako su oni u tom trenutku već zaposlili 2500 radnika i "digli tvornicu koja je 1991. godine prestala sa radom".

Uvlačio je sve one koji su s njim željeli ući u 'deal'

- Otkud vama pravo da vi nama sada predlažete Đuru Gavrilovića? - pitao je Mikelić Šarinića. Naglasio je da je Đuro Gavrilović "otvarao sva vrata od Koridora preko Beograda pa do Zagreba". - Ne bi li došao do tako velike imovine, on je uvlačio sve one koji su s njim željeli ući u 'deal' - rekao je Mikelić te dodao kako se sve to odvijalo za vrijeme tzv. Krajine.

Na pitanje tko je sve "ulazio u deal" sa Gavrilovićem, Mikelić kaže da je "na samom početku, 90-te godine, njegov zet bio predsjednik Sabora Žarko Domljan". - I bio je Degoricija koji je tada bio u HDZ-ovoj vlasti. Bio je i Tuđman koji ih je tada podržavao te Bobetko. Cijeli vrh HDZ-ove vlasti bio je u funkciji da Đuro Gavrilović dođe na ovakav način do imovine - zaključio je Mikelić.

"Linić zaustavio reviziju"

On je u otvorenom pismu javnosti od premijera Ivice Račana 2001. godine tražio reviziju privatizacije iz 1991. godine. - On je to dao Slavku Liniću koji je prijatelj od Đure Gavrilovića. On je zaustavio reviziju da se ne bi utvrdilo činjenično stanje kako je Đuro Gavrilović došao do takve imovine - kaže Mikulić te zaključuje da je Đuro Gavrilović "zaslužio da već davno bude u zatvoru i odgovara".

>>'Dokaze protiv Đure Gavrilovića imamo, ali država ne reagira'

>>'Otac Đure Gavrilovića dao mi je 30 originalnih recepata koje i danas čuvam u Beogradu'

Komentara 38

DA
Djeca_Arbata
20:58 27.02.2015.

Najveći četnik se javio...Borislav Mikelić...četnik nad četnicima...

Avatar kvaternik
kvaternik
20:54 27.02.2015.

ovo je veći i radikalniji četnik od Šešelja....i da je Gavrilović završio u rukama "crnog cige" bilo bi bolje nego u rukama ovog koljača Hrvata i razaratelja Hrvatske

DA
Djeca_Arbata
21:02 27.02.2015.

Borislav Mikelić...najveći sponzor Fudbalskog kluba Partizan Beograd

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije