Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Desanaderizacija - Nakon zagrebačkog, na pomolu raspuštanje koprivničkoga ogranka HDZ-a

Vrh HDZ-a želi marginalizirati Polančecov položaj u stranci

polančec
Anto Magzan/VLM
20.01.2010.
u 19:28

Šef koprivničkog ogranka dao je potporu Polančecovu glasovanju protiv Sanaderova brisanja iz HDZ-a.

Koprivnički ogranak HDZ-a mogao bi biti sljedeći koji će biti raspušten u procesu desanaderizacije stranke nakon brisanja bivšega premijera iz članstva, govore neslužbene informacije iz središnjice HDZ-a.

Formalan razlog raspuštanja, prema tim informacijama, bilo bi to što je HDZ-ov predsjednički kandidat Andrija Hebrang u Koprivnici dobio manje glasova nego što stranka ima članova, ali pravi razlog mogućega raspuštanja ogranka bio bi obračun s Damirom Polančecom, koji je digao ruku protiv Sanaderova brisanja iz članstva.

Prepustio mjesto

Polančec je do preklani bio predsjednikom koprivničkog HDZ-a, ali je to mjesto, opravdavajući se obvezama u Vladi, prepustio Damiru Felaku, zadržavši potpredsjedničku poziciju.

Gotovo istodobno Felak je imenovan na mjesto člana uprave Hrvatskih šuma, a ušao je i u Podravkin Nadzorni odbor, iz kojeg je nedavno istupio.

Raspuštanje bi moglo dohvatiti i HDZ Koprivničko-križevačke županije, na čijem je čelu Stjepan Milinković, koji je u Sabor ušao umjesto Polančeca.

Oba su lokalna stranačka tijela u jeku afere Spice dala nedvosmislenu podršku Polančecu, a nakon Sanaderova isključenja iz HDZ-a Felak je dao mlaku potporu Jadranki Kosor, ali je također opravdavao Polančecu gestu.

Akciju protiv Polančecovih ljudi već je pokrenuo dio članova koprivničkog HDZ-a zatraživši samoraspuštanje ogranka i izvanredne unutarstranačke izbore, no Felak je takvu mogućnost otklonio.

Kupnja umjetnina

Među Polančecove ljude u lokalnoj stranačkoj infrastrukturi ubraja se i Tomo Galić, ravnatelj Hrvatske energetske regulatorne agencije, član Županijskog odbora stranke. On je upleten u aferu kupnje umjetničkih slika od Milinkovićeve supruge, slikarice Biserke Zlatar-Milinković, za Herine urede u Zagrebu.

Ključne riječi

Komentara 15

ŠI
šifra2
20:33 20.01.2010.

Uhapsiti Sanadera, Polančeca i Vedriša pa neka u Remetincu osnuju zbor pjevača o kriminalu!

OB
-obrisani-
20:33 20.01.2010.

ne znam čemu minusi na mom postu, ta prnio sam samo nešto što se dogodilo u Francuskoj, daleko većoj zemlji ali sa vrlo sličnim problemima ma koliko bila ekonomski jača?

NE
neni
12:15 21.01.2010.

Svi su oni bili \"sretni i veseli\" zajedno....Međutoa/ kaj bi reko Pervan/ nisu vodili računa da se ne može do vijeka uzimati i koristiti državu..za vlastite interese jer saldo naše HR nije baš bio veliki.. I sada se ovo sveve događa ...jer je recsija ..love nema..država pred ekonomskim kolapsom ..eto i one se sada bave\"demokracijom\" ... i sve će ućini da ostanu na vlasti ...pa čak i koalicija sa SDP..može proći aa zakaj i ne pa i oni su ISTI

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije