Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KAKVO NAS VRIJEME OČEKUJE?

Vremenska prognoza za produljeni vikend: U subotu stiže velika promjena u cijeloj zemlji

Patrik Macek/PIXSELL
29.10.2021.
u 11:36

U subotu slijedi naoblačenje i to kao najava promjene vremena koja nam, nažalost, dolazi na produljeni vikend.

Do vikenda u kopnenim krajevima dani će i dalje počinjati maglom i niskim oblacima te dosta niskim temperaturama, a u srijedu i u četvrtak u Posavini te na sisačkom i karlovačkom području magla će trajati i veći dio dana. Na Jadranu će biti sunčano i vedro, ali u srijedu će još puhati jaka bura.

Stabilno je zbog utjecaja polja visokog tlaka zraka koje se prostire nad većim dijelom Europe.

Jutro se u petak neće previše razlikovati od prethodnih dana. Naime, bit će dosta magle i sumaglice u unutrašnjosti. Na Jadranu će biti sunčano sa slabom burom, samo će podno Velebita biti jakih, povremeno i olujnih udara

Poslijepodne će uglavnom biti sunčano, osobito u sjevernom dijelu, ali u Pokuplju i na Banovini niskih oblaka i magle može biti i iza podneva. O tome će onda ovisiti i najviša dnevna temperatura, naime, uglavnom će biti između 13 i 15 stupnjeva, ali u područjima s dugotrajnom maglom oko 10 stupnjeva, piše Dnevnik.hr.

U istočnom dijelu zemlje magla će najdulje trajati u Posavini, moguće i veći dio dana, pa će i najviša dnevna temperatura biti nešto niža od spomenutih vrijednosti. U većini područja bit će sunčano, pogotovo u zapadnoj Slavoniji.

Veći dio dana magla i niski oblaci zadržavat će se i u Gorskom kotaru, a raskinut će se tek kasnije poslijepodne. U Lici će biti sunčanije pa će i temperatura biti malo viša.

Na jugu će biti sunčano ili vedro u sjevernijem dijelu, dok će na jugu i i srijedu biti umjerene naoblake. Puhat će slaba ili umjerena bura, temperatura će biti od 18 do najviše 21 stupnja.

U subotu slijedi naoblačenje s povremenom kišom i to kao najava promjene vremena koja nam, nažalost, dolazi na produljeni vikend. Samo će na Jadranu biti vedro, a jaka bura puhat će do petka. Od petka i tu slijedi naoblačenje i jačanje juga pa će biti i sve toplije.

 

Komentara 2

Avatar Največi hrvat u istoriji
Največi hrvat u istoriji
20:21 29.10.2021.

U subotu stiže velika promjena u cijeloj zemlji jer dolazi naoblačenje ali čvrsta schengenska žilet žica i stabilno mađarsko vlasništvo Ine i rusko vlasništvo Agrokora ostaju svoji na svome na tuđem balkanu.

AU
austrougarskigeneral
12:22 29.10.2021.

stize jaka kisa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije