Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 135
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KLJUČNA ŽARIŠTA U EUROPI
Povratak na članak

Vrelo ljeto na izdisaju, EU prijeti ekonomska i politička horor-jesen

London – Rim – Berlin – Madrid – Beč Pet velikih političkih izazova čeka nas do studenog, a nad glavama europskog gospodarstva visi mač recesije

Komentari 30

Avatar nekakav
nekakav
07:03 20.08.2019.

kakav horor, pa radi se o zemljama koju su 50 godina dulje u nekakvim demokratskim okovima od nas... čemu plašenje afd-om? ljudi moraju imati alternativu za sve, pa tako i u politici, zašto bi se jedna politika, npr. liberalna, gledala kao jedina ispravna, jedina koja osigurava maksimum sloboda i napretka? ta politika pretpostavlja da se sve javne funkcije trebaju dati u privatne ruke, jer država je slab gospodar, i kočničar razvoja, da se tržište samo regulira, ispravlja... kao da je cijeli svijet i čitav naš život jedan tržišni odnos. vidjeli smo 2008-e tu liberalnu ideju, kako se javnim novcem spašava privatni sektor, banke, koje su napuhale svoj konto. i ne vidim kako bi europa imala koristi od kineskih i američki sankcija.... dal europa proizvodi mobitele? ne. dal proizvodi božićne darove, poklone, igračke? ne. dal europa proizvodi televizore? kompjutere? ne. pa čime da onda ide dodatno na američko tržište? prepakiravanjem kineskih proizvoda? pokažite mi jednu husqvarnu da je izrađena u europi... i najjači modeli su iz kine, kamoli mali. možete se svi ujediniti protiv kine, al badava kad su oni sami milijarda i pol potrošača, u jednom sustavu, jedan narod, sa jakim nacionalnim osjećajem. zapad nekako previđa činjenicu da je lider u sve manje stvari, da svake godine jedna velika eu država gubi mjesto među prvih 10 ekonomija svijeta. kina i indija, jel vama jasno što se događa u svijetu? svijet već dugo nije new york i london, pariz...

VL
DU
Deleted user
08:09 20.08.2019.

Kaj god! Kakav horor! Pa EU je sam po sebi najveći zamislivi politički, gospodarski, kulturni i svaki drughi horor, u prvom redu moralni i duhovni. Već pedesetak godina Europa je nepovratna kolosalna negacija same sebe i svega što je oduvijek značila. Zar nam treba veću horor od toga!

VL
PR
prajdali100
06:50 20.08.2019.

Vrlo dobar članak.Ovako jezgrovito i pregledno stvari ne bi prezentirao ni genijalac iz silikonske doline Maras.

VL
SA
Sampei
08:04 20.08.2019.

fućka mi se živoza EU....da se bar raspadne već danas!

VL
FR
franjo
08:23 20.08.2019.

EU je umjetna tvorevina kao i Jugoslavija .

VL
VO
vorda400
08:41 20.08.2019.

Ma kaj got mi smo u ekonomskom horroru već 30g tak da nema promjena

VL
Avatar southman
southman
07:52 20.08.2019.

Imao je i svijet a i Europa kroz povijest puno većih izazova od navedenih pa smo ih "preživjeli" !

VL
DU
Deleted user
15:06 20.08.2019.

U Večernjem se redovito brišu kulturni, argumentirani i staloženi komentari koji nikoga ne vrijeđaju ali su protivni jugounitarističkoj politici koju ovaj list promovira, a istovremeno se ostavlja one druge. Posebno se toleriraju uvredljivi antihrvatski pamfleti. Zbog tih staljinističkih metoda ova novina se više neće čitati u mojoj kući, a koristit ću svaku prigodu da ih "reklamiram" tako da mi se priključi što veći broj građana Hrvatske. Naravno, poslije ovog brišem profil.

VL
DD
ddh
09:17 20.08.2019.

Clanak bez veze koji me je stvarno naljutio.. Evropa ima svojih teskoca, ali u Evrupi i Evropi (Evropskoj uniji) ne prijeti nikakv kaos. U EU-komisiji sjederazboriti ljudi, najvece nacije u EU-u vode razboriti politicari, a ne Milanovici i Bernardici, koji su u stanju probleme rjesavati i rijesiti. A naslov je u stilu medija u Hrvatskoj (Hrvatskih medija u Hrvatskoj nema!), a to je stvaranje klime kaosa i beznadja. A najsmjesnije je, da se Evropom pocinju baviti novinari pout Vitasa koji tesko moze bez vodica doci do Cucurja. Drzite se vi "novinari" vasih Milanovica, Grmoje i Mrak-Taritas. To je broj cipele koji vama pase. Evropska cipela je za vas neboder.

VL
RI
river
21:21 20.08.2019.

Gori vatra pod petama Sorovih idelista....Evropa bez granica ....globalna privreda itd

VL
SU
Superhero
07:47 20.08.2019.

Sta god da se desi svi ti narodi zive najmanje 3x bolje od nas prema tome..

VL
MI
midea
09:36 20.08.2019.

od EU jedino profitiraju parlamentarci sa sramotno visokim primanjima , sa svom tom digitalizacijom , kompjuterizacijom , satelitima , podvodnim optičkim kablovima , podzemnim kablovima , oni slobodno mogu ostati u matičnim zemljama i biti povezani u realnom vremenu ,emenu , cemu putovanja , dnevnice , lažiranje prekovremenih sati ?

VL
Avatar GRDASIC
GRDASIC
16:08 20.08.2019.

Kaj da velim, Europa je grobnica naroda, još se može prodati pod trgovinsku asocijaciju ali kao država ne može opstati. Hrvatska je na prijevaru i lijeve i desne opcije uvučena u EU kolonijalno ropstvo, na to nismo mogli utjecati ali je znakovito da smo na referendumu ušli sa negdje više od 30 % glasova sveg građanstva... cirka oko. Iz ustava je isključen uvjet da za uspješan referendum mora odglasati 50%+1 glas... to su izbjegli. Vruča, ono paklena jesen neka!, nisu za drugo! Samo da je ova naša klika rodjaka na vlasti uspjela barem nešto više iskoristiti fondova .... ali eto nije ... ima previše letećih mercedesa.

VL
Avatar Pancevac
Pancevac
08:30 20.08.2019.

YJAK_Y Bog pomaze junace,patrioti. Nece nas navuci u tu jazbinu. Ovaj Vucic nas gura tamo, generalno narod je protiv bilo kakve zajednice sa EU. Hrvatska bi nam ucinila uslugu kada bi nas blokirala na svakom koraku. Srbija treba ici globalno. Zastava EU se nikada vijoriti nece u Beogradu. Nazalost HR ima vazalni status,samo 23 godina posle raspada Jugoslavije,HR se opet bacila u skute stranoj sili.

VL
Avatar Pancevac
Pancevac
07:16 20.08.2019.

Na djubriste istorije sa ovom tvorevinom EU. UK izlazi iz nje 31.10.19 raspad sistema. Podrzavam sve anti EU snage. Takodje za hitnu obustavu pregovora sa Srbijom. Nemoze stalno EU da uslovljava jednu nezavisnu zemlju novim "uvjetima" boli nas k za EU i "uvjete" ne zelimo tamo,a i nece nas. Globalna Srbija u svetu.

VL
DU
Deleted user
10:19 20.08.2019.

Evropska Unija se raspada.

VL
Avatar HRVlado
HRVlado
07:29 20.08.2019.

Vrelo ljeto na izdisaju, EU prijeti ekonomska i politička horor-jesen ukoliko sa svojim znanjem, savjetima i kapitalom ne pomognu oni najsnažniji, najnapredniji i najvitalniji Hrvatska, Bugarska i Romunija.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.