Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
REAKCIJA NA OPTUŽBE

Vrdoljak: Ispričavam se ako nisam prijavio šupu, platit ću kaznu

Ivan Vrdoljak
Foto: Matija Topolovec/Pixsell
12.05.2014.
u 12:29

Ako trebam platiti kaznu, nema nikakvih problema, komentirao je Vrdoljak optužbe da terase nije prijavio u imovinskoj kartici

Vrijednost Ine pala je u zadnjih pet godina između pet i šest milijardi dolara, rekao je ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak gostujući u emisiji Poslovni tjedan na Hrvatskom radiju, prenosi HRT.

Vrdoljak je žestoko napao mađarski MOL za usporavanje pregovora i napravljenu štetu u Ini. Iako vjeruje u uspješan nastavak pregovora, Vrdoljak kaže da MOL za počinjenu štetu treba odgovarati.

 –  Predložili smo novo korporativno upravljanje. Prvo su šutjeli o tome, a na zadnjem pregovaračkom krugu su rekli da je to njima apsolutno neprihvatljivo. Nikad nisu htjeli jednu riječ reći o tome žele li razgovarati o novom modelu upravljanja, jer ovaj model upravljanja ubija Inu. Ubija mi tvrtku. Pet, šest milijardi mi je manje vrijedna nego prije pet godina, pa moram reagirati. Oni kažu dobar je model. Pa dobar je za MOL. Nije dobar za Inu  –  izjavio je Vrdoljak.

Vrdoljak je također komentirao najnovije optužbe da u imovinskoj kartici nije prijavio terase svog stana, kao i reakcije na fotografiju Ledove škrinje u svom dnevnom boravku koju je na Facebooku objavila njegova supruga.

 –  Broj napada na mene u zadnjih pola godine se intenzivirao otkad se borim da realiziramo energetsku strategiju, da smanjimo uvoz plina, da pojeftinimo energente, da postanemo regionalni energetski lider, da raščistimo odnose u Ini... Prije desetak dana imali smo aferu škrinja od 480 kuna iz Njuškala. Prije toga bilo je naslova koji su govorili "Ministar Vrdoljak kupio novi Mercedes", a u tekstu su rekli da je Mercedes iz 2008. Mislim da jedino Mercedes može imati iz 2008. star auto, a nov. I sada se izvlači ovaj potpuno javni dokument. Ja sam tri puta mijenjao svoju imovinsku karticu. Ako sam slučajno promašio pa nisam šupu prijavio ili parkirno mjesto ili, recimo, 9 kvadrata terase... Zamislite penthouse, kako pišu u naslovu, sa 9 kvadrata terase. Ja se stvarno ispričavam, i ako trebam platiti kaznu, nema nikakvih problema  –  rekao je Vrdoljak.

>> Ina: Šteta zbog plina iznosi 340 milijuna kuna

Komentara 41

T1
t111
10:10 12.05.2014.

ne kuzim... 50% INA-e prodano je za, koliko, 2 milijarde dolara, a sad kaze vrdoljak da je INA izgubila vrijednosti 5,6 milijarde. e sad, ili ga on bulazni ili je INA prodana daleko daleko ispod cijene, sto je materijal zaa drzavnu veleizdaju.

Avatar tituš
tituš
09:55 12.05.2014.

Toliko je vrijednost pala i još toliko koliko nije zaradila, znači da ste je urušili za preko 10 mlrd. USD! To je učinak kukavne vlade!

Avatar Carrera
Carrera
10:45 12.05.2014.

ma treba ovog vrdoljaka maknuti iz vlade, on je kao ministar gospodarstva najodgovornija osoba za ovaj hrvatski gospodarski krah

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije