Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 23
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar u vukovaru
Povratak na članak

Vrdoljak: Treba pripremati ljude koji će raditi na projektima EU

Gradovi i županije već sada moraju razmišljati o godinama koje dolaze i projektima koje misle aplicirati, kazao je Vrdoljak

Komentari 9

FR
frkafuljak
17:54 30.10.2012.

Magla, magla, svuda oko nas...

VL
Avatar Khuen-Héderváry
Khuen-Héderváry
20:47 30.10.2012.

A koji su to ljudi? Nakon svih podobnih, rođaka i prijatelja neće biti mjesta za bilo koga sa iole nekakvim sposbnostima.

VL
M3
Miške 3
06:42 31.10.2012.

Zbog ovog ministra, past će vlada prije nego što je i Čačić sruši.

VL
M3
Miške 3
08:31 31.10.2012.

Nastavak: Pokušao sam ga umiriti i urazumjeti i skoro sam zaradio pljusku. Hrabro sam, kao pravi europski gospodin podvio rep i skrušeno, kao Mato Granić, izašao van.

VL
OG
Oger
10:08 31.10.2012.

30.10.2012. u 18:41h atomised je napisao/la: A sto je sa samoinicijativom na razini opcina, gradova, zupanija ? Zar se za svaku selendru u ovoj drzavi mora direktno brinuti vlada? O nedostatku projekata vristi EU vec godinama. A gospoda u zupanijamaa jos uvijek nisu u stanju staviti na kup geodeta, pravnika, seljaka i domacicu koji bi na osnovu postojecih resursa barem zelje stavili na papir.

VL
ME
Medo123
11:41 31.10.2012.

Pa neće iskoristiti niti 2% jer ce za iskoristavanje zaposliti samo ljubavnice i rođake koji ekonomiji nisu vidjeli otkada su kupili diplome. Onda ce nama servirati kako iskoristavaju pune potencijale, a to ce trpati u đepove i bogatiti se. Kukuriku koalicija barem zna da kukuriče.

VL
DU
Deleted user
12:02 31.10.2012.

Inače, današnje novine ne pišu o tehničkom rebalansu proračuna jer su pojedina ministarstva potrošila više novaca i to na plaće zaposlenika. Da nije tužno bilo bi smiješno. Vlada koja neprestano priča o smanjenju državne uprave i štednji u međuvremenu je zapošljava nove i nove državne službenike. Sve bi to još bilo nekako u redu da gospodarstvo ne stenje i svakim danom je sve manje radnika koji izdvajaju od svojih plaća za funkcioniranje sve glomaznijeg državnog aparata.

VL
OB
-obrisani-
16:29 01.11.2012.

Najbolja i za početak najučinkovitija priprema za rad na projektima EU bi bila da se sve HNS-ovce makne iz političkog života Republike Hrvatske, jer oni znaju voditi projekte samo po modelu Čačić (naplati, ali ne uradi) i Ferenčak (posjed za dobrotvorne svrhe prodaj za privatne !) Ona politička baljezganja ala o agresiji na susjednu državu u čemu se iskazala trenutna minstrica spoljnih poslova na sreću nisu u domeni projekata EU !

VL
AT
atomised
18:41 30.10.2012.

"Gradovi i županije već sada moraju razmišljati....". Ovo je nažalost priča koja se sluša već godinama. Drugim riječima, nema to veze s državom ili brigo moja, pređi na drugoga. I što je rezultat 9 mjeseci prije ulaska Hrvatske u članstvo EU-a? Tko je pripremljen na lokalnim razinama? No glavno da je Vrdoljak usredotočen na podizanje rejtinga svoje strančice u Vukovaru. Činjenica je da bi na državnoj razini trebali oformiti timove od nekoliko stotina ljudi koji bi konkretno bili u stanju sastaviti projekte s liste prioriteta projekata ove države i pružati ljudima konkretnu pomoć tijekom realizacije projekata. U to vođenje projekata uključiti konkretne ljude sa županijskih i gradskih razina. I potom zakonski natjerati da lokalne jedinice, barem na županijskoj razini stvaraju stvarno operativne odjele koji će posao odrađivati. No previše je to posla za ministra. Treba iznaći način kako osvojiti 20 posto više glasova u Vukovaru. To je problem broj jedan.

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.