Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BIVŠI ŠEF HEP-A

Vrdoljak: Šerića nismo smijenili zbog TE Osijek

Ivan Vrdoljak
Foto: Davor Javorović/Pixsell
11.09.2014.
u 11:50

Odluku o tome koje će biti snage i koja tehnologija će biti upotrijebljena u izgradnju bloka donijet će struka i Uprava HEP-a, a ne ministar gospodarstva, poručio je Vrdoljak

Vlada je na zatvorenom dijelu sjednice smijenila predsjednika Uprave HEP-a Tomislava Šerića, a za vršitelja dužnosti šefa Uprave predložila je Pericu Jukića.

Ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka pitali smo zašto je smijenio Šerića, ima li to veze sa Šerićevim protivljenjem gradnji termoelektrane ogromne snage u Osijeku.

– Šerić se nije uspješno borio s konkurentima na tržištu i počeo je tu bitku gubiti puno brže nego što je itko očekivao. Nije istina da je razlog smjene TE Osijek. Odluku o tome koje će biti snage i koja tehnologija će biti upotrijebljena u izgradnju bloka donijet će struka i Uprava HEP-a, a ne ministar gospodarstva. To mi nikad nije bila namjera niti će mi biti. Od HEP-a želim brže restrukturiranje i jaču borbu s vrlo agresivnom konkurencijom koja bi za nekoliko godina mogla opasno ugroziti interes HEP-a. A što se tiče velike dobiti HEP-a, moram reći da javna poduzeća ne postoje zbog ostvarivanja što veće dobiti, nego da građanima i industriji pruže sigurnu i što jeftiniju uslugu. Dobit ne smije biti cilj, treba znati gdje investirati, treba naći nova tržišta, treba biti prisutan u regiji. Ili jednostavno smanjiti cijenu struje građanima – rekao je Vrdoljak.

Vlada je opozvala i članove Uprave Krunoslavu Grgić Bolješić i dr.sc. Ivana Matasića.

>> Elektroprivredu Crne Gore kupuje naš HEP?

>> Perica Jukić bit će privremeni šef HEP-a

Komentara 6

SP
Spezispezi
12:26 11.09.2014.

Ako će se KPH dosljedno držati svojih standarda onda će Šerić uskoro dobiti ministarsku fotelju. Naime, školski primjer čovjeka koji se ne zna nositi s konkurencijom pa mu propadne seoska poljoprivredna apoteka i ostavi milijunske dugove, je kolega iz njegove Vlade. Zbog takvih referenci Jakovina je dobio ministarsku fotelju, pa bi trebao i Šerić.

GU
guderian
12:29 11.09.2014.

ti vrdoljak stvarno ne znaš da si živ!

OB
Objektivno...
13:05 11.09.2014.

Osijek je zaslužio da mu se vrati jedan od najboljih pizza majstora. I zato u svakom pogledu sve više pozdravljam odluku ministra. Nadam se da Šerić pizze neće peći na - struju?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije