Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ministar vrdoljak:

Vrdoljak: Neće biti odgode, za zabrinutost biskupa nema razloga

'15.01.2013., Zagreb - Ministar gospodarstva  Ivan Vrdoljak i radna skupina za investicije odrzali konferenciju za medije. Photo: Anto Magzan/PIXSELL'
Anto Magzan/Pixsell
Autor
Marko Biočina
22.01.2013.
u 17:40

I danas je moguće nekoj nekretnini oduzeti status javnog dobra ili izvlastiti privatno vlasništvo, samo što je riječ o postupcima koji traju godinama – poručio je Vrdoljak

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak poručio je kako neće biti odgode donošenja Zakona o strateškim investicijskim projektima.

– Razumijem zabrinutost biskupa, no smatram da za nju nema osnova. Prije svega, novi zakon ne daje državi veće ovlasti otuđenja imovine od onih što već postoje u važećoj regulativi, nego samo omogućava bržu proceduru. Dakle, i danas je moguće nekoj nekretnini oduzeti status javnog dobra ili izvlastiti privatno vlasništvo, samo što je riječ o postupcima koji traju godinama – poručio je Vrdoljak i dodao:

– Dakle, radi se samo o uklanjanju birokratskih prepreka. Stoga ne vidim razloga za odgodu, a sve zainteresirane stranke, uključujući i Katoličku crkvu, pozivam da svoje kritike, pitanja ili prijedloge vezane na prijedlog zakona pošalju ministarstvu. Ako je to potrebno, spreman sam i osobno svim socijalnim partnerima prezentirati ključne odredbe zakona. Jednostavno, ništa ne skrivamo i sve radimo transparentno, ali građani očekuju poboljšanje gospodarskog stanja, a vrijeme je luksuz koji nemamo – zaključuje ministar gospodarstva.

>>VIDEO Iustitia et pax: Ne rasprodaji šuma i voda u "pomrčini" ferija

Komentara 50

ZV
Zvrk
19:40 22.01.2013.

Mi nažalost nemamo ništa od toga što će Sanader trunuti u zatvoru jer je pogodovao Molu i sj*** Inu, ili što je spriječio razne investicine, npr. plinovod južni tok. Isto tako bit će nam kasno i nečemo imati ništa od toga ako netko jednog dana stjera u zatvor ove koji sada pokušavaju prokrčmiti i ono malo što nam je ostalo.

OB
-obrisani-
19:41 22.01.2013.

Ovo je Dekret krupnog kapitala izvana i o tome nema sumnje.Vrijeme je da se izađe na ulice.

NA
Nadalinaaa
19:03 22.01.2013.

Gospodine Vrdoljak, obratite pozornost na par činjenica: 1) Vaš poslodavac su građani Hrvatske. 2) Samo ste TRENUTNO na tom radnom mjestu. 3) Nitko vas nije ovlastio da prodajete kuću vašeg poslodavca, a vi to upravo činite 4) Pogledajte u Kaznenenomm zakonu što znači veleizdaja i koje su sankcije za nju predviđene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije