Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 123
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Predsjednik HNS-a

Vrdoljak: Na dobrom smo putu rješenja za obrazovnu reformu i plaće učitelja

Ivan Vrdoljak
Foto: Sandra Šimunović/PIXSELL
1/3
23.10.2019.
u 12:43

Najavio je da će rješenje sigurno naći prije donošenja proračuna koji je "pred vratima"

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak u srijedu je uoči sastanka u Vladi rekao kako su na dobrom putu da pronađu rješenje za puni nastavak obrazovne reforme, te da se riješi nepravda u koeficijentima plaća učitelja i nastavnika u školama.

"Mislim da smo na dobrom putu, zato i razgovaramo. Dio reforme koju HNS podržava već dvije i pol godine je povećanje materijalnoga statusa i ispravljanje nepravde. Prvi korak s osnovicom je 'ok', ali moramo nastaviti", istaknuo je Vrdoljak. 

Najavio je da će rješenje sigurno naći prije donošenja proračuna koji je "pred vratima".

"Uvjeren sam da ćemo vrlo brzo doći do toga da pored povećanja osnovice jasno kažemo što je ono što Vlada može ponuditi da im da sigurnost da će se u perspektivi, jednim dijelom možda odmah, riješiti i nepravda u koeficijentima", poručio je Vrdoljak.

Upitan ima li proračun bezrezervnu podršku HNS-a, uključivao li koeficijente ili ne, odgovorio je da proračun ne može imati bezrezervnu podršku bilo kojeg koalicijskog partnera dok se svi ne usuglase i dogovore.

Komentara 8

Avatar Kaladin
Kaladin
12:53 23.10.2019.

Rijetko oduran tip. On je ono što je rekao za Savku..k....

VA
Vagabundo
13:02 23.10.2019.

Kakav sebičan tip. Neće ga biti na mapi nakon parlamentarnih izbora ako nastavi sa svojom svojeglavošću. Čovjek nema trunku znanja o procesima upravljanja državom, a soli pamet.

JO
JOHNNY
13:06 23.10.2019.

Ivane na dobrom si putu da se osramotiš do kraja.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije