Naslovnica Vijesti Hrvatska

Vrdoljak na čelo HEP-a dovodi svoju pomoćnicu Sabinu Škrtić

U Ministarstvu gospodarstva nisu željeli komentirati odluku o smjeni predsjednika uprave HEP-a
03. rujna 2014. u 11:43 1 komentara 2096 prikaza
Sabina Škrtić
Foto: Jurica Galoić/Pixsell

Ministar gospodarstva Ivan Vrdoljak smjenjuje predsjednika uprave Hrvatske elektroprivrede Tomislava Šerića, a nova šefica nacionalne elektroenergetske kompanije bit će Sabina Škrtić. U Ministarstvu gospodarstva nisu nam željeli komentirati Šerićevu smjenu niti objasniti zašto na to mjesto dolazi pomoćnica ministra gospodarstva.

Uz Šerića, upravu HEP-a bi trebali napustiti još neki članovi. Iako nije članica HNS-a, Sabinu Škrtić smatra se jednom od osoba iz najužeg kruga od povjerenja ministra Vrdoljaka, a u svom dosadašnjem mandatu povjerio joj je niz osjetljivih zadataka, poput restrukturiranja Hrvatske gospodarske komore.

Najveća prepreka na novoj poziciji svakako će joj biti to što nema iskustva rada u energetskom sektoru, jer je najveći dio karijere provela na pozicijama vezanim uz upravljanje ljudskim potencijalima i financijama u Adris grupi, osječkoj Saponiji i Hrvatskoj radioteleviziji.

>> Sabina Škrtić: HGK više neće biti talac pojedinca

>> Vrdoljakova pomoćnica Sabina Škrtić privremeno na čelu HGK

Dobi.hr
BUDUĆNOST U VAŠEM DOMU
Juraj Križanić: „Danas svi mogu unaprijediti i automatizirati kućanstvo postepenom ugradnjom pametnih uređaja koji štede energiju, vrijeme i novac”
  • Avatar Daruvar_
    Daruvar_:

    Nije imao iskustva ni picamajstor Šerić pa je stolovao.