Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Razvoj situacije

Vrdoljak: Iznenađen sam reakcijom mađarske vlade

Ivan Vrdoljak, portal
Patrik Macek/PIXSELL
03.10.2013.
u 12:16

kakve će biti naše odluke i daljnji koraci moći ćemo odlučiti tek nakon što Mađari konkretiziraju svoje namjere, a ne na osnovu jučerašnjeg priopćenja.

Nakon sjednice Vlade ministar gospodarstva i "šef" tima koji s naše strane pregovara s predstavnicima mađarskog MOL-a, Ivana Vrdoljaka pitali smo hoće li nakon jučerašnje odluke mađarske vlade da se MOL pripremi za prodaju dionica Ine, na sljedećem sastanku pregovaračkiih timova hrvatske Vlade i mađarskog MOL-a tema razgovora će biti odlazak Mađara iz Ine.

- Nakon jučerašnje odluke mađarske vlade mogu reći samo da su pregovori krenuli vrlo ozbiljno i odgovorno, da smo se dogovorili oko strateških ciljeva i metodologije pregovaranja. Malo sam iznenađen i začuđen ovakvom reakcijom mađarske vlade, a kakve će biti naše odluke i daljnji koraci moći ćemo odlučiti tek nakon što Mađari konkretiziraju svoje namjere, a ne na osnovu jučerašnjeg priopćenja.

Nakon što se to dogodi mi ćemo znati kako dalje postupati, rekao je ministar Vrdoljak.

No, potpredsjednik Vlade Branko Grčić i financijski  ministar Slavko Linić danas nisu bili tako rječiti kada je o ovoj temi riječ. Pred početak sjednice nisu željeli komentirati nastalu situaciju.

Linić, kojeg je jučer mađarski premijer Viktor Orbano optužio za političke pritiske i prijetnje, rekao je da ne želi to komentirati te da će se o svemu očitovati Ured predsjednika Vlade.

>>Štern: Tjeralica za Hernadijem ruši dionicu MOL-a

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije