Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 11
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
bez ozlijeđenih

Vrbovec: Planuo školski autobus u kojem je bilo 30-ak djece

bus izgorio (1)
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/8
10.05.2010.
u 14:54

Županijska je cesta u selu Dijanešu nedaleko od Vrbovca bila zatvorena za promet u oba smjera.

U školskom autobusu koji je planuo i u potpunosti izgorio danas oko 14 sati na stanici u Dijanešu kod Vrbovca nasreću nije stradalo nijedno od 30tak djece. Čazmatransov autobus vozio je na relaciji Vrbovec - Rakovec.

– Krenuli smo iz Vrbovca i žena u automobilu iza nas odjednom je počela trubiti, ali vozač nije reagirao. Tek kad je autobus stao na stanici, primijetili smo da se iz zadnjeg dijela dimi i počinje gorjeti – rekao je 16-godišnji putnik u autobusu Krunoslav Lacković.

Unatoč gustom dimu i vatri koja je kasnije progutala cijeli autobus, učenici su zbog prisebnosti vozača uspjeli na vrijeme izaći van, a stradalo je nekoliko školskih torbi i udžbenika čije su spaljene stranice čitavo popodne letjele okolnim ulicama. Željko Filipec iz PP Vrbovec rekao je jučer da će se očevid, zbog stanja autobusa, odužiti na današnji dan, no o mogućim uzrocima zapaljenja nije htio nagađati. Za razliku od njega, vozač autobusa imao je objašnjenje.

– To je polovni bus, vjerojatno je došlo do kratkog spoja. Zapalile su se električne instalacije, no tako nešto se prvi put dogodilo na mojoj liniji –rekao je.

Ipak, to ne može utješiti zabrinute roditelje koji strahuju da bi se u dotrajalim autobusima u tom kraju tako nešto moglo ponoviti.

– Često se baš u Čazmtransovim busovima vrata zaglave. Strah me za kćer koja najesen kreće u školu – kaže Valentina Zadravec.

Ključne riječi

Komentara 8

BA
baš
15:34 10.05.2010.

dafa-skroz si u pravu! Čime ih to voze? Gdje ih istovaraju? Kantama ih voze, a istovaraju đake na mjestima koja zakonom nisu predviđena za to i umjesto da se logično ozakoni i stvore preduvjeti za to, vozači nerijetko nelogično postupaju i preuzimaju rizik ugroze života djece na sebe. I oni koji su nadležni i oči zatvaraju jednako su odgovorni kao i vozači ili njihovi šefovi! Samo nek se zna, kada se nešto loše dogodi, a vjerujte hoće i kada se poduzimaju najstrože mjere i kada se najbolje planira dogodi se zlo, kako ne bi kada svi improviziramo!

DT
dtenze12
15:40 10.05.2010.

Ma bitno da se igraci Dinama imaju u cemu vozit

DA
dafa
15:14 10.05.2010.

LOL U ovoj državi se svaki tjedan zapali jedan školski autobus. Kao i obično, netko treba igubiti život da bi se nešto pokrenulo s mrtve točke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije