Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 68
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI GENERALSKI ZBOR:

Vratiti vojni rok, ali kroz kampove za obuku

Vojni rok
Foto: Duško Jaramaz/Pixsell
1/6
04.09.2016.
u 20:45

General Miljavac ističe potrebu ponovnog uvođenja vojnog roka jer to, kako kaže, rade i druge zemlje u okruženju

Iz Hrvatskog generalskog zbora jučer su izvijestili kako neće ulaziti u politiku niti izborne promidžbe i potom predstavili Deklaraciju HGZ-a kojom daju potporu strankama i koalicijama “koje će osnažiti Ustavnu odredbu da je Domovinski rat temelj suvremene hrvatske države”.

“Krenuli smo od Domovinskog rata kako bismo prekinuli sve one rasprave oko Drugog svjetskog rata jer to nikome ne koristi, već donosi zabune i podjele u hrvatskom društvu“, kazao je general Pavao Miljavac te istaknuo potrebu ponovnog uvođenja vojnog roka “jer to rade i druge zemlje u okruženju” te je dodao da generali nisu za veliku “stajaću vojsku”, već se zalažu za tromjesečne kampove za obuku.     

>> Slavoncima stigli pozivi za ratni raspored: 'Supruga se uspaničila, želi da pakiramo kofere i odemo u Njemačku'

Komentara 50

Avatar prckoostajeprcko
prckoostajeprcko
21:23 04.09.2016.

bravo za našega generala potpuno se slažem sa Vama neka nauče makar osnove rukovanja naoružanjem i kako se ponašati u ratnim situacijama ....svaka čast na prijedlogu !!!!

Avatar plejer_as
plejer_as
21:19 04.09.2016.

pa tako nešto srbi iz Hrvatske imaju u Bačkoj već deset godina

BI
bijelocrveni
21:16 04.09.2016.

Kraj SDP-a nema šanse da se vrati vojni rok. Oni će sve učiniti da hrvatska bude nespremna za odgovor na bilo kakvu vrstu opasnosti.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije