Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Schengenska zona

Vratiti granicu između Njemačke i Austrije

Horst Seehofer
Foto: MARC MUELLER/DPA/PIXSELL
10.09.2014.
u 15:00

Seehofer: Italija krši Schengenski sporazum. Ako ne stane, moramo razmotriti uspostavu graničnih kontrola

Bavarska kršćansko-socijalna stranka CSU traži da se zbog afričkih izbjeglica koji ulaze u EU preko Italije ukine schengenski bezgranični režim na njemačko-austrijskoj granici i ponovno vrati granična kontrola, javlja njemački magazin Spiegel pozivajući se na CSU-ov krizni program u sedam točaka o kojemu će stranka odlučivati sljedeći ponedjeljak.

– Italija krši Schengenski sporazum. Ako to ne prestane, Njemačka mora ozbiljno razmotriti zaustavljanje takvog kršenja kroz ponovno uspostavljanje graničnih kontrola – izjavio je Horst Seehofer, predsjednik CSU-a i politički lider Bavarske, za tabloid Bild. Upozorio je da val izbjeglica iz sjeverne Afrike stiže u Njemačku vlakovima iz Italije i Austrije, pa zatim u Njemačkoj pokušavaju dobiti azil, a pravila u EU su takva da izbjeglice trebaju tražiti azil u prvoj zemlji članici EU u koju stupe nogom.

– Moramo se pobrinuti da izbjeglice budu podijeljene pravedno po Europi – dodao je Seehofer.

Prema pravilima EU, granična kontrola unutar schengenske zone može biti privremeno uspostavljena u iznimnim slučajevima, kad je ugrožena nacionalna sigurnost ili javni red i mir.

>>Schengen: Nova linija razdvajanja, 
ma koliko šutjeli o tome

>>Schengen – prostor slobode, sigurnosti i pravde

Komentara 22

Avatar Orgasmatron
Orgasmatron
15:35 10.09.2014.

Treba vratiti sve granice u EU i masovno deportorati imigrante. Inače Europe biti neće.

US
Uman SS
15:37 10.09.2014.

Ide EU svome kraju...

VJ
vjerovnik
16:27 10.09.2014.

EU mora imati zajedničku obranu od imigracije koja će se financirati iz zajedničkog fonda, a ne pustiti da se svaka zemlja nosi sama sa problemom ... dakle Schengen treba biti vanjski bedem EU, a RH svakako unutar njega, nikako izvan

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije