Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 183
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Prema redu letenja

Vratio se dio osoblja, CA danas neće otkazivati redovne letove

Croatia air (1)
Foto: Zeljko Hladika/24sata/PIXSELL
1/3
03.05.2013.
u 08:26

Neće biti spajanja ni preusmjeravanja letova, kao što je bilo jučer. Danas će svi letovi biti prema redu letenja, rekao je Janušić.

Imamo dovoljan broj posada, jedan dio osoblja vratio se s bolovanja, potvrdio je za Večernji glasnogovornik Croatije Airlinesa Davor Janušić dodavši da će se danas svi letovi "odraditi" prema redu letenja.

– Neće biti spajanja ni preusmjeravanja letova, kao što je bilo jučer. Danas će svi letovi biti prema redu letenja – rekao je Janušić. 

Podsjetimo, jučer je Croatia Airlines otkazala tri leta, na relacijama Sarajevo – Zagreb te Zagreb – Beč – Zagreb i Pula – Zadar – Split.

Zrakoplov koji leti na relaciji Split – Zagreb bio je preusmjeren u Zadar pa su tako prevezeni i putnici iz Splita i iz Zadra u Zagreb. Ovo se dogodilo zbog nedostatka zračnih posada s obzirom na to da je na bolovanje odjednom otišlo 40-ak stjuardesa i stjuarda pa je nastao manjak kabinskog osoblja prema utvrđenom redu letenja. Okolnosti masovnog odlaska na bolovanje još se utvrđuju u HZZO-u, nakon što je Croatia Airlines zatražila da se ispita.

Za sada su svi zrakoplovi na svim letovima pokriveni kabinskim osobljem. Dio kabinskog osoblja zatvorio je bolovanje i na raspolaganje je za radne obveze. U ovom trenutku CA ima dovoljan broj raspoloživog kabinskog osoblja za obavljanje svih današnjih planiranih letova. 

Na sam Praznik rada, 1. svibnja, Croatia Airlines bila je primorana unajmiti jedan zrakoplov s osobljem, no jučer nije bilo potrebe za takvim angažmanima, potvrđeno nam je.

>>Kaos u Croatiji Airlinesu: Gubici veći od 1,2 mlrd. kuna

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije