Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 83
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Okršaj rođaka

Vratio sam mu dug u janjcima, a sada nas izbacuje iz kuće!

'ZADAR, 20.04.2010. Zlatko Lucic iz Murcive zbog duga od 15000kn koji je narasao na 70000kn mogao bi ostati bez kuce nad kojom njegov tuzitelj zeli izvrsiti ovrhu Photo: Dino Stanin/PIXSELL'
'Dino Stanin/PIXSELL'
22.04.2010.
u 09:18

Obitelj Zlatka Lučića broji 15 članova. Zbog duga od 15.800 kuna njihov rođak Marko Lučić pokrenuo je ovrhu Zlatkove kuće vrijedne 900.000 kuna.

Obitelj Zlatka Lučića iz Murvice pokraj Zadra, koja broji 15 članova, mogla bi danas na dražbi na Općinskome sudu ostati bez obiteljske kuće vrijedne oko 900.000 kuna i to zbog duga od samo 15.800 kuna! Tih 15 ljudi, od čega petero djece, iz obiteljske katnice želi istjerati njihov rođak i sumještanin Marko Lučić.

– Otkako je sud donio takvu odluku, ne mogu uopće spavati – očajnim glasom pričao nam je Zlatko Lučić, koji se zadužio nedugo nakon oslobođenja Murvice 1995. godine, kada je iz rođakove tadašnje trgovine građevnog materijala uzeo stolarije u protuvrijednosti 15.800 kuna.

– No budući da je tih godina propala tvrtka u kojoj sam radio, Marku nisam imao od čega platiti. Stoga nas je tužio – ispričao je Zlatko, koji je 2002. izgubio spor sa svojim rođakom.

No, još u sudnici su se, tvrdi, dogovorili kako će Marku dug isplatiti u janjcima.

– U sljedeće dvije godine ukupno smo mu isporučili 16 janjaca, što odgovara protuvrijednosti našeg duga. Sve je mirovalo dok rođak u rujnu prošle godine nije pokrenuo sudsku ovrhu nad našom kućom – naglasio je Zlatko Lučić, koji kaže da njih 15 živi od njegove mirovine i plaće jednog sina te da nemaju kako prikupiti 71.000 kuna, iznos do kojega se popeo njegov dug s kamatama. Komentirajući slučaj, Marko Lučić kazao nam je kako njemu nije cilj da se proda Zlatkova kuća, već samo želi svoj novac i to do kraja ove godine.

– A to da mi je platio u janjcima je laž – istaknuo je Marko Lučić.

Ključne riječi

Komentara 5

OB
-obrisani-
10:22 22.04.2010.

ne vidim razlog zbog kojeg obiteljska svađa mora i može završiti u novinama, pogotovo zato što postoji pravomočna presuda. Izgleda da novinari moraju napuniti kvoru vijesi u crnoj kronici, pa makar je punili i sa ovakvim moronskim vijestima! Usput, ADMINE. I am back!!! Usprkos tvojoj obrani četnika i baniranju moga nick-a! Ne možeš ti mene toliko banirati, koliko se ja mogu ponovno prijavljivati i boriti se protiv četnika, jugoslovenčina,komunjara i orijunaša! Živjela RH i sloboda govora!!!

OB
-obrisani-
12:52 22.04.2010.

sinatra u kojem ti stoljecu zivis. svasta je li ovo 21 stoljece ili 15-sto. ljudi na balkanu i dalje zive u drugom svjetskom ratu, sto bi mi tek u Irskoj rekli za Engleze. Svasta. Stvarno u Hrvatskoj i dalje ima ludog svijeta.

Avatar mliniški
mliniški
13:45 22.04.2010.

Vidi se napredak u dužničkim odnosima.Nekada se na kamenu sporovi riješavali kamenom i kamom, a eto danas se ogledali na gruntovčane i sporove rješavju putem suda Bravo !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije