Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 29
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
22.01.2016. u 07:00

Naš TV prilog Ekran vraća se na stari, manji format i opet je mali magazin unutar Večernjaka

Za razliku od dizajnerskog umivanja Večernjeg lista, koji su čitatelji ne samo odmah prihvatili nego su ga mnogi i pohvalili i čestitali nam, promjenu Ekranova formata čitatelji su nam zamjerili i uz niz argumenata opet tražili promjenu – na staro. Poslušali smo njihove želje, uvažili argumente i eto novog-starog Ekrana, ali sada sa sjajnijim omotom i debljeg za osam stranica, s dvije nove razbibrige: križaljkama i horoskopom te proširenim sadržajem omiljenih TV serija.

Redizajnom cijelog lista htjeli smo unijeti promjene i u Ekran, s povećanim formatom povećala se i količina sadržaja, a i sam TV program, mislili smo, postao je pregledniji. Čitatelji su ocijenili drukčije. Piše li se o nekoj temi, o filmu, glumcu ili pjevaču nekoliko redaka više ili manje, njima nije bilo presudno. Je li TV program raskošno predstavljen na dvije velike ili skromnije na dvije male stranice također nije igralo bitnu ulogu u opredjeljenju. Važno je samo da je program sustavno prezentiran. Presudio je zapravo format Ekrana i njegova praktičnost.

Imati cijeli tjedan na stoliću pokraj televizora veliki Ekran vrlo je nespretno i zbog toga nemoguće, govorili su nam čitatelji. Mali Ekran je praktičan, držite ga gdje god vam padne na pamet, a uvijek je pri ruci, objašnjavali su. To su bili nepobjedivi čitateljski argumenti koji su pokazali da je naša odluka bila kriva.

Priznajemo pogrešku, na njoj smo nešto naučili i čvrsto vjerujemo da će nam čitatelji pružiti novu šansu. Neke smo od njih svojim potezom otprije dva mjeseca možda i razgnjevili, no nadamo se da će svi čitatelji ovom promjenom Ekranova formata prepoznati Večernjakovu opredijeljenost da ide ususret njihovim željama. Malim Ekranom pokazali smo sposobnost shvaćanja da je naša odluka bila pogrešna i spremnost da tu odluku promijenimo. Uvjereni smo da i time dokazujemo svoje poštenje i vjerodostojnost, a od čitatelja očekujemo razumijevanje i podršku.

Foto: VLm

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije