Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
povratak iz sirije

Vratili se napadnuti vojnici: Nije bilo ugodno, no to nam je posao

vojnici (1)
Foto: Goran Jakuš/Pixsell
1/6
30.11.2012.
u 08:45

Posao ste odradili na način kako ste trebali i u skladu sa svim planovima i procedurama misije u kojoj ste bili – kazao je zapovjednik ZOS-a brigadni general Ivan Jurić koji ih je dočekao u Zračnoj luci Zagreb.

Pripadnici 9. HRVCON-a vratili su se danas nešto iza ponoći iz misije UNDOF na Golanskoj visoravni, javlja MORH.

U Hrvatsku su stigli sa višesatnim zakašnjenjem jer je konvoj, u kojem su uz hrvatske bili i austrijski vojnici, napadnut na putu od Golanske visoravni do Damaska. U napadu koji se dogodio u blizini zračne luke u Damasku u Siriji nitko od pripadnika našeg kontingenta nije ozlijeđen. Ranjena su četvorica pripadnika austrijske vojske, ali su izvan životne opasnosti.

U napadnutom konvoju bilo je oko 25 vozila, a zapovjednik kontingenta bojnik Davor Josip Babić kazao je da panike među vojnicima nije bilo te kako su reagirali smireno. Desetnik Goran Ledinski napomenuo je da su u situaciji u kojoj su se našli reagirali na ispravan način, što potvrđuje da su pripreme koje su prošli prije odlaska u misiju bile dobre.

Jedan od pripadnika 9. HRVCON-a skupnik Alen Pintar, koji je već bio u misiji ISAF u Afganistanu, kazao je da situacija nije bila ugodna “no mi smo vojnici, to nam je posao i za to se obučavamo. Svoj smo posao odradili kako smo trebali“.

– Čestitam vam na izvrsno obavljenom poslu. Posao ste odradili na način kako ste trebali i u skladu sa svim planovima i procedurama misije u kojoj ste bili – kazao je zapovjednik ZOS-a brigadni general Ivan Jurić koji ih je dočekao u Zračnoj luci Zagreb. 

Drugi dio snaga 10. hrvatskog kontingenta u mirovnoj misiji UNDOF danas je oko 12 sati blindiranim vozilima krenuo iz zračne luke u Damasku prema području misije na Golanskoj visoravni, izvijestio je MORH.

>>Napadnut hrvatski konvoj u Siriji, četvorica ranjena!

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije