Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 21
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Bori se za život

Vrata pala dječaku na glavu 
i teško ga ozlijedila

vrata pala na dječaka
Foto: VL
26.07.2015.
u 22:40

Dječaci su se igrali u dvorištu. Stariji brat gurnuo je klizna vrata i ona su pala

Dječak (3) bori se za život nakon što su na njega pala vrata ograde i teško ga ozlijedila. Nesretni se slučaj dogodio u subotu u 19.20 sati dok se dječak sa starijim bratom (7) igrao u dvorištu obiteljske kuće na zagrebačkoj Trešnjevci.

– Djeca kao djeca. Igrali su se u dvorištu i trčali uokolo. Mlađi je vozio bicikl. Brat je u nekom trenutku otvorio klizna vrata ograde. Vrata nemaju graničnik i pala su na mlađeg dječaka koji se igrao u blizini – kazao nam je poznanik potresene obitelji.

Dječaci su u subotu navečer bili kod kuće s majkom koja je odmah pozvala hitnu pomoć. Metalna vrata koja su pala na dječaka prouzročila su teške ozljede. Kako doznajemo, liječnici su ga hitno operirali odmah po primitku u bolnicu. Dječak je trenutačno u umjetnoj komi i na aparatima. Liječnici prate svaku promjenu i poduzimaju sve kako bi ga spasili, ali njegovo je stanje i dalje neizvjesno. Nesretni je slučaj šokirao i susjede obitelji.

– Roditelji su trenutačno u bolnici i nadaju se najboljem. Da su barem stavili graničnik na vrata, to je deset minuta posla, možda se ovo ne bi dogodilo. Ali tako vam je to, dovoljan je trenutak nepažnje i zlo se dogodi – zabrinuto je kazao obiteljski poznanik.

Da pažnje nikada nije dovoljno, upozoravaju i liječnici koji tvrde da su nesreće kod kuće jedan od vodećih uzroka ozljeda i smrti djece starije od godinu dana. Najčešće su ozljede od padova, opekline, utapanje, trovanja sredstvima za čišćenje, gušenje zbog progutanih predmeta te strujni udari. Prije nekoliko mjeseci zabilježen je jedan takav slučaj. Trogodišnjaka je ubilo sušilo za kosu koje je najvjerojatnije dotaknuo dok se kupao u kadi. Unatoč brzoj reakciji hitne pomoći trogodišnjem dječaku nije bilo spasa.

Komentara 1

NO
novkovka
08:39 27.07.2015.

tu se nema šta reći.neka samo spase mališana.a roditeljima puno snage za dalje.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije